A fegyelem és a gyermekek közötti visszaélés közötti különbség

A szülők meg tudják és kell fegyelmezniük gyermekeiket. A szülő feladata a gyermekeiknek a várakozásokra, szabályokra, erkölcsre és értékekre való tanítása. A gyermekeknek meg kell adni a következetes fegyelmet, hogy a rosszul tanítsák őket, hogy biztonságban legyenek és megtanulják, mit tudnak és nem tudnak megtenni. “A fegyelem célja egy szabályos, kiszámítható, stabil és szórakoztató világ megteremtése az egészséges életmód és az egészséges növekedés érdekében”, a Prevent Child Abuse North Dakota weboldalának megfelelően. A pozitív fegyelem segít a gyerekeknek tanulni és megváltoztatni viselkedését. Gyermekesetlenség akkor jelentkezhet, ha a fegyelem vagy a gyermek irányítására irányuló kísérletek túlságosan megnövekednek és károsítják a gyermeket.

A probléma az elfenekeléssel

Vannak viták, hogy a szülők valaha használják-e fizikai fegyelmüket a gyermekeik korrigálására. “AskingSears.com szerint” elfojtják a növények magját a későbbi erőszakos magatartásért “és a” Spanking nem működik “. Sok szülő azonban úgy véli, hogy a fizikai fegyelem a gyermek korrekciójának hatékony része lehet, ha helyesen történik. Ha a szülők választják a gyermeküket, nem szabad olyan módon megtenni, amely kárt okoz a gyermeknek, sérti a gyermeket, vagy megaláztatja a gyermeket.

Visszaélés és fegyelem

A fegyelem szülői válasz a konkrét rossz viselkedéshez. A gyermek elvárhatja, hogy ha nem felel meg az elvárásoknak, hogy javítani fog. A gyermekek visszaélése gyakran kiszámíthatatlan. Gyermekek, akiket visszaélnek, gyakran nem tudják, hogy mi lesz az anyja. A szabályok és a következmények nem egyértelműek, és a gyerekek nem tudják, hogy mi fog fizikai támadást eredményezni.

A probléma a kiszámíthatatlan haraggal

Minden szülő dühös és néha fegyelmezik gyermekeiket, amikor dühösek. De a legtöbb szülőnek őszinte vágya van arra, hogy segítsen és tanítsa gyermekeiket, hogyan tudja legjobban megfelelni várakozásaiknak. A visszaélő szülők sokszor elcsípik, amikor dühösek és fizikai bántalmazást alkalmaznak, hogy érvényesítsék hatalmukat gyermekükön. “A dühös a szülő, annál intenzívebb a visszaélés.”

A gyerekeknek nem szabad félni

A szülők nem használhatják a félelemtől, hogy kényszerítsék gyermekeiket a viselkedésre. A gyerekeknek nem szabad félni a szülőktől, hanem helyette tiszteletben kell tartaniuk szüleiket és a háztartás szabályait és elvárásait.

Érzelmi és pszichológiai visszaélés

A gyermekek visszaélése a fizikai bántalmazáson túl más formában is megvalósulhat. A szülők érzelmileg vagy pszichológiailag visszaélhetnek a gyermek visszautasításával, a gyermek megaláztatásával, a gyermek elszigetelésével vagy a gyermek alapvető szükségleteinek elhanyagolásával. Néhány jó szándékú szülő a pszichológiai bántalmazás súlyos formáit alkalmazta, amelyek ugyanolyan károsak, mint a fizikai bántalmazás.

Ahhoz, hogy segítséget találjon magának vagy egy másiknak, a Childhelp National Child Abuse Forródrót a nap 24 órájában, a hét minden napján elérhető a Childhelp.org-on.

Hová menjen a Súgóhoz