A közlekedési lámpa étrend a gyerekeknek

Az elhízás aránya a gyermekek körében háromszorosára emelkedett 1960 és 2008 között. Az elhízott gyerekek nagyobb kockázattal járnak elhízott felnőttek kialakulásában és az elhízással járó krónikus betegségek, például a cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásában. Ha kihívást jelent a gyermekeinek, hogy egészségesebb élelmiszer-választékot érjen el az egészséges testsúly eléréséhez. A gyermekek közlekedési könnyű étrendje a gyermekek súlycsökkenését célozza.

A Traffic Light Diét, amelyet néha a Stop Light Dietnek is neveznek, eredetileg Leonard H. Epstein fejlesztette ki családi alapú tömeggazdálkodási kutatási programjának részeként. Dr. Epstein és kollégái felelősek az 1990-es évek óta a gyermekek súlykezelésével kapcsolatos adatokért. A Traffic Light Diet-ot konstansként használja kutatása során, miközben manipulálja a viselkedésformákat, hogy megpróbálja azonosítani a legjobb megközelítést, hogy segítsen a gyermekeknek az egészségesebb súlyok elérésében.

A Traffic Light Diet elosztja az élelmiszereket az alapvető élelmiszer kategóriákba, beleértve a gyümölcsöket és a zöldségeket, a gabonát, a tejet és a tejterméket, a fehérje ételeket és más ételeket. Az egyes csoportokon belüli élelmiszerek színkódoltak, például a közlekedési lámpa színei a kalóriatartalom alapján. A zöld színű élelmiszerek étkezésre kevesebb, mint 20 kalóriát tartalmaznak. A sárga színű élelmiszerek tápanyagban gazdag, alacsony kalóriatartalmú ételeket tartalmaznak. A sárga színű ételek teszik ki az élelmiszer-választék nagy részét a Traffic Light Diet-en. A vörös színű élelmiszerek közé tartoznak azok a kalóriatartalmú ételek, amelyek nagy zsírtartalmú és cukrot tartalmaznak.

A Traffic Light Diet-en a szülők étkezési útmutatót használnak a kalóriák számának alapján, melyeket gyermeküknek naponta fogyásra van szüksége, általában 900 és 1500 kalória között. Az élelmiszer-útmutató megmutatja, hogy hány adagot kaphat a gyermek az egyes élelmiszer-kategóriákból. A legtöbb kalória a zöld és a sárga ételekből származik. A szülőknek korlátozniuk kell a piros színű ételeket kevesebb, mint hetente négyszer, és az összes piros színű ételeket távolítsuk el otthonuktól a kísértés csökkentése érdekében.

A Traffic Light Diet gyerekeknek egy alacsony kalóriatartalmú étrend, és csak a gyermekorvos felügyelete és irányítása alatt kell tartani. Ahelyett, hogy a súlycsökkentésre koncentrálna, segítsen gyermeke súlyának növekedésében azáltal, hogy egészségesebb étkezési lehetőségeket kínál az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma MyPyramid for Kids számára. A gyerekeknek egy egészséges tápláléknak hangsúlyt kell fektetnie a gyümölcsökre, a zöldségekre, az egész gabonákra, a sovány fehérjeforrásokra és az alacsony zsírtartalmú vagy nem zsíros tejtermékekre.

Történelem

Élelmiszer-kategóriák

Diet iránymutatások

szempontok