A legjobb lábgyakorlás szabad súlyokkal

A teljes izomtömeg körülbelül 50% -át teszik ki, a lábad fontos szerepet játszik sok mindennapi tevékenységben. Erős, tónusú lábizmok segítenek a mindennapi feladatok jelentősen megkönnyí- teni, beleértve a lépcsőzeteket vagy a hajlításhoz, hogy felvehessék a gyermekeiket. A szabad súlygyarapodás hatékony módja a lábak megmunkálásának, mivel funkcionálisak, ami azt jelenti, hogy rendszeres mozdulatokat reprodukálnak. Ez ellentétes sok gépi gyakorlattal, amely elszigeteli a lábizmokat – nem pedig a természetben való munkavégzést.

A csikókat gyakran a láb gyakorlatok királyaként említik. Lehet végezni egy súlyzót, amely a felső hátán vagy a vállak elülső részén vagy kézfejes súlyzókkal pihent. Az alsó testben lévő minden izom működése, a guggolás egy igazi, mindent megtesz, amely a leggyakrabban előadott mozgási mintákat reprodálja. A guggoláshoz álljon lábaddal a váll szélességével, a mellkasodat és a vállát. Tegye vissza a csípőjét, és térdre hajlítsa. Csattogjon le, amíg a combjai a padlóhoz képest párhuzamosak, de ne kerekítsd le a hát alsó részét. Állj vissza, és ismételje meg.

Kettlebell hinták két nagy lábizmát találtak meg – a gitár és a combnyereg. Kevésbé, a quadriceps is részt vesz ebben a hatékony láb gyakorlat. A kettlebell a kezedben álljon lábaddal a váll szélességével. Hajlítsa meg kissé a lábadat és hajolj előre, hogy a térdeidet csökkentse. Hajtsa előre a csípőit, és a súlyt a szemmagasság köré tekerje. Csúsztassa a nadrágját keményen a tetején. Csökkentse a súlyt és ismételje meg. Ne keresse az alsó hátát, mert sérüléshez vezethet.

A hólyagok az egyik legjobb módja a lábak kezelésének, mert egyszerre célozzák meg az egyik végtagot, ami segít a bal és a jobb erő közötti eltérések azonosításában és javításában. Javítják a térd és a csípőmozgást, valamint az általános egyensúlyt és koordinációt. Ahhoz, hogy tökéletes lökést hajtson végre, álljon össze lábaddal, mellkasodat, vállaidat és súlyzókat a kezedben. Tegyen nagy lépést előre, majd hajlítsa meg a lábad. Hajtsa le a hátsó térdét a padló hossza alá. Tartsa függőlegesen az első sínét, és ne hajoljon előre. Térjen vissza a kiindulási helyzetbe, majd tegyen egy másik játékosot, ami az ellenkező lábával jár. Alternatív lábak a készlet időtartama alatt. A változatosság érdekében a hátsó vagy oldalsó terepen vagy a sétapályákon hajthatók végre, ahol lépésről-lépésre halad.

A lépcsőfokok, különösen a térdmagasság körüli lépcső segítségével minden izom a lábadon működik. Mivel egyszerre használja az egyik lábát, az egyensúlyt és koordinációt is kifejleszt. A kezeidben lévő súlyzókkal vagy a tenyérdel a vállaidon állva álljon egy erős lépés vagy pad előtt. Helyezzen egy lábát a lépcső tetejére, majd nyomja le ezt a lábat és álljon fel. Próbáld ki, nehogy túlságosan használd a másik lábadat – nagyon összpontosítasz a lépésre való nyomásra. Lépjen vissza és ismételje meg. Végezzen egyenlő számú ismétlést az egyes lábakon.

A súlyemelők és a testépítők körében népszerű, a román vészhelyzet hatékony edzést nyújt a golyók, a combnyeregek és az alsó végtagok számára. Az úgynevezett, mert kedvelt volt a román olimpiai súlyemelők között, ez a gyakorlat erősíti a felső felét és az alkart. Állj lábaddal a csípőszélességgel és egy súlyzóval a kezedben. Könnyedén hajlítsa a térdét, majd hajoljon előre a csípőjétől, hogy leeresztse a lábát a lábain. Hajtson előre annyira előre, mint a rugalmasság, de nem kerekíti a hát alsó részét. Győződjön meg róla, hogy a mozgás többsége inkább a csípőjét érinti, mint térdét. Állj vissza, és ismételje meg.

Squat a király

Swing a kerítésekhez

A lábak a szeretet múlásával

Lépj hozzá!

Szerelem Romániából