A magnézium-oxid fizikai tulajdonságai

A magnéziumoxid, más néven magnezia, egy természetben előforduló vegyület, amely a metamorf kőzetekben található. A magnézium-oxid kémiai képlete MgO, azaz magnéziumot és oxigénatomot tartalmaz, és ionos kötést képez. A magnézium-oxid számos felhasználási területen megtalálható, és számos háztartási és ipari termékben található, beleértve az antacidokat, a hashajtókat és az étrend-kiegészítőket.

Kinézet

A magnézium-oxid higroszkópos. A higroszkópos anyagok a vízmolekulákat spontán felszívják levegő hatására. Egy ismerős vegyület, amely ezt a tulajdonságot mutatja, a cukor. A magnézium-oxid fizikai állapota szobahőmérsékleten fehér, szagtalan por.

PH és oldhatóság

A magnézium-oxid magas pH-ja 10,3, azaz nagyon bázikus. Ez nagyszerű antacidt jelent, hiszen a gyomorsav gyomorsavval semlegesítheti a gyomorsavat. A magnézium-oxid kismértékben oldódik vízben 0,0086 g por / 100 ml vízben.

Olvadáspont és forráspont

Ennek a vegyületnek az extrém magas olvadáspontja 5,072 ° Fahrenheit és magas forráspontja 6,512 ° Fahrenheit.

Biztonsági információk

A magnézium-oxid nem éghető, és viszonylag biztonságos kémiai anyag, melynek értéke a Nemzeti Tűzvédelmi Egyesület (1). A magnézium-oxidnak való kitettség bizonyos potenciális mellékhatásokkal járhat, beleértve a szemirritációt és az orrirritációt. Ha belélegzik, menj ki, hogy friss levegőt kapj. Öblítse le a szemét, ha érintkezésbe kerül a magnézium-oxidnal, és viseljen védőszemüveget és védőruházatot, ha kezeli.