A mellkas és a gyorsabb úszás

A négy versenysorozat az úszás, mellkasi, lepke és freestyle – melltartó a leglassabb. Például a férfiak 100 méteres mellkasa világrekordja mindössze 58,46, míg a férfiak 100 méteres freestyle világrekordja 46,9. Azonban az alapvető technika javítása segít megnövelni a mellrák sebességét.

Az alapvető technika fejlesztése

Gyakorolja a kar mozgását, mielőtt a vízbe megy, a karjait a könyökökre hajlítja, és a kezeid hátsó részét a mellbimbója alá helyezi.

A sebesség növelése

Fogja össze a kezét mindaddig, amíg az egyes karok hajlata tompult szöget zár be. Ahogy folytatod az előretekerést, kezdd el a söpörözést és a gúnyos mozgást a kezeiddel, amíg azok körülbelül vállszélességgel vannak egymástól.

Kezdje rugalmasságot a könyök, és nyomja lefelé a kezét, ahogy söpörni a kezét vissza a kiindulási helyzetbe.

Tegye össze a lábmozgásokkal a vízben. Kezdjük a gyomrában a karjaiddal lebegve, és egyenesen az Ön előtt állunk. Húzza ki a lábad is egyenesen mögötted. A fejednek a karjai közé kell kerülnie, az arca pedig a medence aljára néz.

Vezesse körbe a karját, és a csukló alá helyezze őket. Amint ezt teszed, egyidejűleg emelje fel a fejedet a vízből és indítsa el a rúgást. A lábad ellazult, térdre hajol, miközben a sarkadat a fenékedhez vezeted. Ne hajlítsa a csípőt. A combod helyzete nem változik ebben a kezdeti mozgásban.

Húzza ki karjait előtted a kiindulási helyzetbe, miközben lehúzza a fejét a vízbe. Amint ezt teszed, fejezze be a rúgást – ami elindítja az Önt -, félkör alakjában a lábad körül forogva, és vissza a kiindulási helyzetbe, közvetlenül mögötted.

Röviden csúsztasson, majd új nadrágot kezdjen.

Csípővel csekély hullámot adjon a stroke-nak. Ahogy a karját a kulcscsontja alá söpörte, és lábaidat a fenékedhez vezette, használd ezt a lendületet, hogy a csípődet előre mozdítsd. Ahogy befejezte a rúgást, engedje fel a csípőjét, és lehetővé tegye számukra, hogy lebegjenek a felszínre. Ez a megnövekedett tolóerő a vízszintes tengelyen növeli a vízen keresztüli meghajtását.

Lengetés előre, amikor visszahelyezi a karját a kiindulási helyzetbe, és nem egyszerűen hagyja, hogy óvatosan csússzon ki. A bővítés sebességének növelése növeli az egyes löketek hosszát, ami tovább növeli a sebességet.

Húzza felfelé a felső felét, miközben a karját húzza ki a söpörő, pattogó mozgást az áll és a mellkas lenyomásával és előrefelé nyomásával. Ez az íj segít felkészíteni a testedet, hogy a csípőjét előre mozdítsa.

Helyezze el megfelelően a mellkasát. A kezdő elnyelők gyakran hajtják végre a karját és a lábszárat, miközben a két mozgást integrálják, növeli a löket hatékonyságát és sebességét.

Vonat a medencén kívül, hogy növelje az izom erejét. A mellszívó a lábakon lévő főbb izomcsoportokat használja, de különösen a glutationeket, a hártyákat és a quadokat. Gyakorlatok, mint a lábhosszabbítások, a guggolás és a tüdõk növelik az izmok méretét és állóképességét, így több erõt adnak a vízben.