A pálmakő, a vad yam és a görögszéna mellékhatásai

Számos ősi populáció, köztük a maja, az egyiptomi és a kínai, felfedezte a gyógynövények gyógyászati ​​hasznát. A palmetto, a görögszéna és a vad yam három fűszernövény, amelyet évszázadok óta használnak különféle betegségek kezelésére. Mint minden olyan gyógyszer esetében, amelyek befolyásolják a szervezet kémiai működését, óvatosnak kell lennie a gyógynövény-kiegészítők gyógyászati ​​felügyelet nélkül történő használata során. Forduljon orvosához az egyes gyógynövények és a megfelelő dózisok feltüntetésével kapcsolatban, mivel ezek mind mellékhatásokat okoznak.

Saw Palmetto mellékhatások

A fűrész palmettája egy alacsonyan növekvő pálmafaj, amelynek bogyóit vizelet- és prosztataproblémák kezelésére használják, beleértve a jóindulatú prosztata hipertrófiát a férfiaknál. A pálmakévet csak az orvosi felügyelet alatt szabad használni, mert hasonló tüneteket okozhat a prosztatarák. Tipikusan a palmetto látszik enyhe mellékhatásokat, többek között émelygést, hasmenést, puffadás, gáz, székrekedés, hányás és rossz lehelet. Mindazonáltal a MayoClinic.com kijelenti, hogy súlyos mellékhatásokról számoltak be, mint például merevedési zavarok, alacsony szexuális hajtóérzés, szédülés, mellkasi fájdalom és magas vérnyomás. A terhes nők vagy a női hormonokat tartalmazó gyógyszerek szedését, beleértve az orális fogamzásgátló készítményeket is, nem szabad a palmettát venni vagy kezelni. Ne vegye be a palmettát, ha vérhígítót vagy vérrögképző rendellenességet okoz.

Fenugreek mellékhatások

A Fenugreek gasztronómiai fűszerként és gyógynövényként is használható. A vércukorszint csökkentésére, a vesekő képződésének csökkentésére és a székrekedés enyhítésére szolgál. Magasabb dózisokban a görögszéna serkenti a méht, hogy összehúzódjon, ezért ne szedje a görögszénie, ha terhes. A petefészek alacsony vércukorszintet okozhat, ezért csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható, különösen ha cukorbeteg. Egyéb mellékhatások közé tartozik a juharszirup szaga a vizeletben vagy a verejtékezésben, émelygés, hányás, hasmenés és a felesleges gáz. Ne szedje a görögszénie-séget, ha vérhígítót vagy vérrögképző rendellenességet vagy vesebetegséget szed.

Wild Yam mellékhatások

A vad yam gyökér, amelyet Mexikói yámnak vagy Dioscorea-nak neveznek, leggyakrabban a női problémák kezelésére alkalmazzák, mint például a fájdalmas menstruáció és a menopauza tünetei. Ha a depresszió, a hormon egyensúlyhiány vagy a hormonérzékeny rák, például a mellrák előfordulása miatt nem használnak vadvirágot. Bár viszonylag biztonságos gyógynövénynek számít, az AltMD azt tanácsolja, hogy a nagy dózisok toxikusak lehetnek, ami a hányinger tüneteit okozza. A vad yam szintén csökkenti a koleszterinszintet, ezért ne vegye együtt más koleszterincsökkentő gyógyszerekkel.

Allergia

A palmetto, a görögszéna és a vad yam mind növényi jogorvoslatok, amelyek növényekből származnak, és képesek allergiás reakcióra. Az allergiás reakció akkor fordul elő, amikor a szervezet felszívódik egy irritáló anyaggal, és felszabadítja az ellenanyagokat, hogy megakadályozzák és eltávolítsák. Az enyhe allergiás reakció jelei közé tartozik a viszketés, csalánkiütés és vörös, hámló bőrkiütés. Az erősebb allergiás reakciók zsibbadást, légzési nehézséget és a száj és torok duzzanatot okoznak. A súlyos, életveszélyes allergiás reakció, az anaphylaxisnak azonnali orvosi ellátást igényel, zavart, gyenge impulzust, eszméletvesztést és esetleg kómát okoz.