A rossz szülői hatás gyermekekre gyakorolt ​​hatását

A szülők hajlamosak alábecsülni a gyermekeikre gyakorolt ​​befolyást, egy 2007-es tanulmány szerint, amelyet a Joseph Rowntree Alapítvány végzett. 2011-ben az Egyesült Királyság Oktatási Minisztériuma megállapította, hogy a rossz szülőkkel szemben veszélyeztetett gyermekek kétszer nagyobb valószínűséggel viselkednek rosszul. A következetlen fegyelmezési megközelítések, a rossz felügyelet és a fizikai büntetés szegény szülői tulajdonságok, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a gyermekeket, függetlenül etnikai hovatartozásától és társadalmi-gazdasági státuszuktól.

Antisociális viselkedés

Amikor egy gyermek bizonyítja az antiszociális magatartást, nem veszi figyelembe, hogy az ő cselekedetei másokra sérthetnek. Az Egyesült Királyság Oktatási Minisztériuma szerint az antiszociális magatartás súlyos formái kábítószer- és alkoholfogyasztást, rossz egészséget, mentális egészségi problémákat, munkanélküliséget és felnőttkori bűnözéshez vezethetnek. Az ilyen típusú viselkedéshez vezető szülői stílusok közé tartoznak a következetlen és kemény szülők, valamint a szülői kábítószerrel való visszaélés, az anyai depresszió és a családon belüli erőszak. A megengedő, kényszerítő, negatív és kritikus attitűdökkel rendelkező felnőttek nagyobb valószínűséggel élnek az antiszociális hajlamú gyermekekkel.

Szegény rugalmasság

A rugalmasság arra utal, hogy egy személy képes megbirkózni a társadalmi, érzelmi, viselkedési, fizikai és oktatási nehézségekkel. A gyengén rugalmasabb szülőknek valószínűleg olyan gyermekek is vannak, akiknek nincs rugalmassága, a Joseph Rowntree Alapítvány szerint. A rossz szülőképesség abban a formában jön létre, hogy nem pótolja a válság káros hatásait, amelyet a gyermek tapasztal, nem tanítja a gyermekek gyülekezési képességét, és nem reagál a szükség idején. Ha a gyermek rossz rugalmasságot mutat, ez a szülők rugalmatlanságából, képtelen megváltoztatni a helyzetet vagy nem képes kielégíteni a negatív érzelmeket egészséges módon.

Depresszió

A Stanford Egyetem Eleanor E. Maccoby professzora, a Stanford Egyetem pszichológiai folyóiratának “Az évenkénti olvasás és félreértés viselkedési genetikája” című cikkében a szülői negativitást a gyermekek depressziójához és a gyermekek depressziójának internalizálásához kapcsolják viselkedés. A National Institutes of Health folyóiratban Danielle H. Dallaire és munkatársai által “A pozitív és negatív szülők közötti kapcsolat a gyermekek depressziós tünetei” című cikkében megállapította, hogy a kemény és negatív szülői viselkedés összefügg a gyermekek depresszió tüneteivel. A gyermekkori depresszióhoz hozzájáruló egyéb tényezők közé tartozik az általános támogatás alacsony szintje, a szülői depresszió, a fizikai büntetés, a negatív érzelmek egészségtelen kifejezése és az érzelmi támogatás hiánya.

Agresszió

A Psych Central kutatója szerint a Psych Central kutatója szerint a “Pediatikus gyermekek aggressziójával járó negatív szülői stílust” jelentette be, Dr. Rick Nauert, a Minnesota Egyetem kutatói szerint a robbanásveszélyes óvónők korai korukban rossz kapcsolatban álltak anyjukkal. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a csecsemőkorú rossz szülői szerepvállalás hozzájárul a gyermekkori agresszióhoz. Az anyák tanulmányozták gyermekeiket “nagyjából”, negatív érzelmeket fejezettek ki gyermekeikkel szemben, és fokozódtak a velük való konfliktusok. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a negatív szülői megítélés miatt a gyerekek arra tanulták, hogy “magasabb dühszintet” tanúsítanak, ami az anyákat sokkal ellenségesebbé tette. Nem tanulmányozták az anya és az apja közötti kapcsolatot, és hogy ez hogyan befolyásolta az anya érzéseit vagy viselkedését.