A sima lepény tápértékét

A sima lepényhal, más néven laposhal, alacsony kalóriatartalmú, alacsony zsírtartalmú tenger gyümölcse, amely alkalmas az alacsony szénhidráttartalmú étrendre, mivel szénhidrátmentes. A sima lepény a gazdag fehérjeforrás is, így a hal hasznos lehet a diétájához. Vegye figyelembe, hogy a különböző sütési módszerek, például a sütés, megváltoztatják a sima lepényhal táplálkozási értékét.

Kalória

A sima lepke alacsony a kalóriákban. A nyerspárkány 100 g-os adagja mindössze 85 kalóriát tartalmaz, amely a napi ajánlott bevitel kevesebb mint 5% -át teszi ki. Ha diétázik, akkor a sima lepényhal jó választás lehet, mivel viszonylag gyorsabban tudja elégetni a kalóriákat. 10 perces úszási kör vagy 6 perc görkorcsolya elegendő lenne 85 kalória elégetéséhez.

Fehérje

A sima lepény a fehérje jó forrása, hiszen 100 gramm nyers nyalóka adagja 18 g. Ez az összeg három tojásnak felel meg, de sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mivel három tojás 210-et adna hozzá, szemben a 85-ből 100 g nyers sima lepényhalat. A megfelelő fehérjefogyasztás létfontosságú, mivel a táplálék elősegíti az izmok nyereségét, és 2004 októberében a “Journal of the American College of Nutrition” kutatása szerint a megnövekedett fehérjebevitel növelheti a testsúlyt és a zsírégetést.

Zsír

A sima lepényhal alacsony zsírtartalmú, mindössze 100 g nyers sima lepényhal mindössze 2 g. Egyetlen ilyen zsír sem telített, olyan zsírfajta, amely növelheti a koleszterin szintjét. Az étrendi zsír alapvető fontosságú az egészségére, mivel energiát biztosít, segíti a növekedést és fejlődést, és segít a szervezetnek a vitaminok elnyelésében.

Szénhidrát

A sima lepényhal alkalmas lehet az alacsony szénhidráttartalmú étrendhez, mivel a hal nem tartalmaz szénhidrátot. A szénhidrátok a szervezet elsődleges energiaforrása, de a szénhidrátok korlátozása segíthet a fogyásban.

Bár a tenger gyümölcseinek bizonyos típusa magas a nátriumban, a sima lepényhal nem. A nyerspikó 100 g-os adagja nem tartalmaz nátriumot. A nátrium létfontosságú tápanyag, de a túl sok nátrium fogyasztása folyadékvisszatartást vagy magas vérnyomást okozhat.

Nátrium