A szénhidrátok és sinus problémák közötti kapcsolat

A sinus problémákkal küzdő emberek gyakran tapasztalták a torlódást, irritációt, orrfolyást, gyakori köhögést és arckezelést. Az állapotot számos tényező okozhatja, a szezonális allergiától az ételérzékenységig. Valójában néhány javasolt kapcsolat van a sinusproblémák és a szénhidrátok között. Bár nem egészséges, hogy megszüntesse az étrendből származó összes szénhidrátot, csökkentheti a bevitelt komplex szénhidrátokra, javíthatja a tüneteit.

Szénhidrátszenzibilitások

A szénhidrátok nem ismertek mindenkiben sinus problémákat. Tény, hogy sok ember rendszeresen fogyaszt szénhidrátot, nyilvánvaló mellékhatások nélkül. Azonban néhány embernek van egy bizonyos érzékenysége a szénhidrátokra. Az ételallergiahoz hasonlóan ez az érzékenység abnormális fiziológiai reakciót okoz, amikor szénhidrátokat fogyasztanak. Néhány ember esetében ez a reakció sinusszűkületet vagy fertőzést jelent. Ha úgy gondolja, hogy a szénhidrát érzékenysége okozhatja a sinusproblémákat, forduljon orvosához a megfelelő kezelési terv és az egészséges sinus étrend tekintetében.

Szénhidrátok és gombák

Bizonyos esetekben a sinusproblémákat okozhatja a gomba problémája, az Oasis Advanced Wellness honlap szerint. A száj és az orr gyakori belépési port a gombák és más baktériumok számára. Jellemzően a természetes test védelme megvéd minket a mikroorganizmusok ellen, és megakadályozza az egészségünk káros hatásait. Bizonyos esetekben azonban a testkörnyezetünk nem segíti elő ezeket a védelmi magatartásformákat. A honlap szerint a szénhidrátok nagy mennyiségű cukrot adnak ezeknek a gombáknak az ünneplésre. A szénhidrátok eltávolításával megszüntetheti a gombák fő táplálékforrását – és remélhetőleg teljesen kiküszöbölheti őket.

Típusú szénhidrátok

A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja elismeri, hogy a szénhidrátok kétféle csoportba sorolhatók: egyszerű szénhidrátok és komplex szénhidrátok. Az egyszerű szénhidrátok az élelmiszerekhez hozzáadott cukrok a feldolgozás során. A hozzáadott cukrot általában az összetevők címkéin látják, mint kukorica szirupot, magas fruktóz kukorica szirupot, dextrótot, fruktózt, gyümölcslé koncentrátumokat, maltózt, melaszt vagy szirupot. Ezek általában a fehér kenyérhez, kekszekhez, édességekhez és feldolgozott ételekhez kerülnek. Bár ezek az egyszerű szénhidrátok képesek Önnek gyors energiafelvételre, nagyon kevés haszonnal járnak egészségükre. A komplex szénhidrátok viszont nagyobb táplálékot és hosszabb élettartamot biztosítanak a szervezetnek. Komplex szénhidrát található gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű kenyérben, teljes kiőrlésű tésztafélékben, zabban, babban és barna rizsben. Ha úgy gondolja, hogy megszünteti a sinusproblémáit, fontolja meg, hogy egyszerűen áttérjen a komplex szénhidrátokra, és ne távolítsa el az összes diétás szénhidrátot.

Alacsony szén-dioxid-diéta veszélyek

A Mayo Klinika szerint az alacsony szénhidráttartalmú vagy nem szénhidráttartalmú étrend valóban káros lehet a szervezet egészséges egészségére nézve. Bár lehet, hogy kiküszöbölheti néhány sinusproblémáját, valójában komolyabb egészségügyi problémákat okozhat. Az alacsony szénhidráttartalmú étrend fejfájást, szédülést, fáradtságot, izomgyengeséget, émelygést, hasmenést és székrekedést okozhat. Ha a napi szénhidrátfogyasztása napi 20 grammnál kevesebb, egy ketosis néven ismert állapot alakulhat ki. Ez a helyzet akkor fordul elő, ha a szervezetnek nincs elegendő cukorja az energia előállításához. Ennek eredményeként elkezdi megsemmisíteni a zsírraktárakat, hogy glükózt hozzon létre. Mivel a zsír lebomlik, ketonok keletkeznek és halmozódnak fel a szervezetben. A ketosis azonnali tünetei közé tartozik az émelygés, fejfájás, fáradtság és rossz lehelet. Ha nem kezelik, a ketózis életveszélyes lehet.