Az étkezéskor ajánlott hús

A hús jó fehérje és egyéb fontos tápanyagforrás, de a hús telített zsírt is tartalmaz, ami elzárhatja az artériáit, ezért nem szabad túl sokat enni. Az egyén által fogyasztott hús mennyisége az egyéni fehérje- és kalóriaigényeken alapul. Több mint 18 uncia vörös hús heti fogyasztása a Harvard School of Public Health szerint a vastagbélrák fokozott kockázatával jár, ezért fontos az ajánlott iránymutatások betartása. Az irányelvek arra utalnak, hogy a tábla egy negyedét fehérjeforrással tölti fel, amely állati fehérjéket is tartalmazhat.

Tápanyagok

A hús biztosítja a fehérjét, az izomtömeget, a csontot, a porcokat, a bőrt, az enzimeket és a hormonokat. Energiaforrások kalóriaforrásai, B vitaminok, amelyek nélkülözhetetlenek az energia, az egészséges idegrendszer, a szövetek és a vörösvértestek képződéséhez, valamint a vas, a cink és a magnézium, amelyek fontos biokémiai funkciójú ásványi anyagok.

Ajánlott napi bevitel

A 2010-es évek amerikai táplálkozási irányelvei szerint a húsevők hetente 24 és 34 uncia hús, baromfi és tojás fogyasztanak, az egyedi kalóriatartalmaktól függően. Ez a napi 3 és 5 uncia 7 gramm fehérje egy uncia között. Ez segít megelégedni a 8 gramm / testtömeg-kilogramm ajánlott fehérje bevitelével.

Adag

A legtöbb fajta hús és fehérje gazdag ételek egy adagja egy uncia. A húspótló készítmények két tojásfehérjét és 1/4 csésze tojáspótlót tartalmaznak. Válasszon sovány és alacsony zsírtartalmú húsokat, hogy kövesse a zsír- és kalóriabevitelt. Az ajánlások teljesítése érdekében étkezésenként 2-3 adagot fogyasszon.

Találkozás a fehérje szükségletekkel

Át kell szélesíteni a fehérjét a nap folyamán, hogy segítsen kielégíteni táplálkozási igényeit, és tartsa stabilan a glükóz szintjét. Azonban koncentrálhatja húsát egy étkezéskor, és más fehérjéket is felszívhat a nap folyamán. Például 3-5 hét unalmas húst fogyaszthat az esti étkezéskor, majd reggelire joghurtot vagy tejet, mogyoróvajos szendvicset fogyaszthat ebédnél, és vacsora alatt a babot. Vagy átterjedheti a húsdarabokat a nap folyamán, például egy tojás reggelivel, 2 uncia pulykamell szendvicsen ebédre és 2 uncia sült marhahús vacsorára. Hozzanak adagokat diófélék, hal, bab és tejtermék, hogy megfeleljen a többi fehérje igényeinek.