Az izom tonizálása és az izom erősítése

Az izom “tonizálás” egy kicsit helytelen elnevezés. Az izomtónus az izomzat feszültségét jelzi, ami hozzájárul a megfelelő testtartás és koordináció fenntartásához. Gyakorlatok, amelyek azt állítják, hogy tonizálják az izmaidat, valóban célja az izmok meghatározásának növelése. Az ellenállóképzés nagyszerű módja az izom meghatározásának, és két további kategóriára osztható: izomterhelés és izomterhelés. Míg a két részesedés hasonlósága, az izomterjedési tréning az izmaid állóképességének javítására irányul, miközben erősíti az izomtömeg növelését.

Undercover munka

Az izomtónus az aláfedett összehúzódásnak tekinthető. Ezt a fajta összehúzódást a nem kívánt gerinc reflexek szabályozzák, amelyek a koordináció szintjét és a testtartást fenntartják. Bőséges izomtónus nélkül nagyon nehéz lehet olyan feladatok elvégzése, mint az egyenesen ülni vagy felemelni a karját. Az izmok tónusa belső tényező, és nagyon nehéz megváltoztatni.

Kitartás

Az izomviszonyos tréning növeli az izmaid definícióját anélkül, hogy a kerethez hozzáadná. Ezeknek a gyakorlatoknak a hangsúlyozása az alacsonyabb tömegű ismétlések nagy számának a kitöltése. Ez a fajta edzés bizonyos mértékig erősíti izmos erejét, de főként az izomállóságra összpontosít. Az ellenállóképző programnak nyolc-tíz olyan gyakorlatot kell tartalmaznia, amelyek testének fő izomcsoportjait két-három 15-20 ismétléssel végzik. A kiválasztott súlynak kihívnia kell az izmokat, de nem okoz túlzott kimerültséget 10 ismétlés után. Célja, hogy legalább két-három napos ellenállóképességet vegyen részt a szünetek között.

Build ereje

Az izomterhelés egyfajta erő egy adott ellenállás ellen. Az izomépítés érdekében progresszív túlterhelést kell gyakorolnod. A progresszív túlterhelés az a folyamat, amely folyamatosan expozíciója az izmok nagyobb munkamennyiség, mint amit általában tapasztal. A rezisztencia-képzési programnak nyolc-tíz gyakorlatot kell tartalmaznia, amelyek minden nagyobb izomcsoportot céloznak nyolc-tíz ismétlésből. Az Ön által választott súlynak nehéznek kell lennie, és 10 ismétléssel számolnia kell arról, hogy rendkívüli fáradtságot tapasztal. Az izmosság-orientált programokhoz hasonlóan, izomerősítő programokat is hozzá kell adni a fitness-rutinhoz legalább hetente legalább két-három napra, a pihenőnapok között.

Toborzás és hypertrophia

Míg az izom-kitartás képzése több fáradtság-rezisztens izomrostot eredményez, az izom erősítés növeli az izomrostméretet. A kezdeti erőteljes nyereség a nagyobb szálerősítésnek köszönhető – nagyobb számú izomrost kapja az impulzust a szerződéshez, és ezért erősebb összehúzódást eredményez. A későbbi nyereség az izomerőben hipertrófia következménye, amely az egyes izomszálak méretének keresztmetszeti növekedése.