B12-vitamin a bizsergés és zsibbadt lábak égésére

A végtagokban jelentkező zsibbadás és bizsergés bosszantó tünet, sok okból. A cukorbetegség, a szűk cipő és a vitaminhiány mind bűnös. Mielőtt beszélne az egészségügyi szolgáltatójával, vegye figyelembe a többi tünetét, hogy segítsen jelezni a diagnózist. A lábakon a bizsergés és a zsibbadás legfőbb okai sikeresen kezelhetők.

Jelentőség

A B12-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely az idegi egészségi állapot fenntartásához szükséges. A B12 részt vesz a zsírsavak metabolizálásában, ami a mielint, az idegeket körülvevő köpenyt képezi. Természetesen tejtermékekben és fehérjékben fordul elő, de a zsírban oldódó vitaminokban nem tárolják a szervezetben. A vegetáriánus társadalom szerint kis mennyiségű B12-et tárolnak a májban, de a vitamint naponta kell feltölteni.

szempontok

A B12-vitamin hiányának diagnosztizálása a kezelés megkezdése előtt elengedhetetlen. A hiányosság tünetei közé tartoznak a lábakban vagy a kezekben fellépő égő, bizsergés és zsibbadás, valamint a mentális zavartság, vérszegénység, szabálytalan menstruációs ciklus és fájdalmas nyelv. Nem szükséges, hogy minden tünet B12 hiányosságot okozzon, és általában vérvizsgálattal könnyen diagnosztizálható.

Megelőzés / Solution

A felnőtteknek napi 1,5mcg-ra van szükségük az egészséges testfunkció fenntartásához. A B12-vitamin hiánya elkerülhető a húsban, tejben és tojásban gazdag diétával. Egyéb ételek, például kenyér és tészták, a vitaminhoz vannak erősítve. A kiegészítés különösen fontos a vegetáriánusok és a vegánok számára, akik általában nem kapnak elegendő B12 étrendjükön keresztül.

Előnyök

A B12-vitamin-kiegészítés előnye, hogy a vitamin szintjét a normális szintre növelheti. A B12-vitamin beadható tabletták formájában, melyeket lenyelnek, a tabletta formája feloldódik a nyelv alatt, orrpermetként vagy injekció formájában. A dózisok a hiány mértékétől függően változnak. Orvosa nagy mennyiségű B12-et ír elő a MayoClinic.com egészségügyi szakemberei szerint. A vérvizsgálat megmutatja, hogy a teste elégséges lesz-e ahhoz, hogy megőrizze az egészséget.

Figyelem

A B12-vitamin általában nem is toxikus, még akkor sem, ha nagy dózisban van, mert a szervezet nem tárolja a szervezetben, a Drugs.com szerint. Van azonban olyan mellékhatás, amely bosszantó lehet. Ezek közé tartozik a fejfájás, émelygés, ízületi fájdalom, láz és bőrkiütés. Néhány ember allergiás a kobaltra, ami a B12 egyik összetevője. Mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt bármilyen kiegészítést tenne.