Gyaloglás és ödéma

Gyakran előfordul, hogy megtapasztalja a kezét, a lábát és az alsó lábfejeket, az ödéma néven ismert fájdalmat, a mozgás közben és közvetlenül az edzés után. Ez különösen igaz a forró időjárás, a terhesség és a sós ételek fogyasztása után, ami növeli a víz visszatartását. Egyéb tünetek nélkül, különösen a fájdalom, és ha a duzzanat 24 órán belül eltűnik, ne aggódjon. Néhány öngondoskodási lépés segíthet. De ha az ödéma továbbra is fennáll, azonnal forduljon orvosához.

Duzzadt kezek és ujjak

A MayoClinic.com szerint nem teljesen érthető, hogy miért duzzad a keze a gyakorlatban, de az elmélet szerint az a mellékhatása, hogy a szervezet és az erek hogyan reagálnak az izmok energiaszükségletére az edzés során. A testmozgás során a vér áramlása az izmokhoz, valamint a szívéhez és tüdejéhez növekszik. Ez a hirtelen eltolódás csökkenti a kézáramlást, amely lehűl. A kezében lévő véredények túlreagálnak, szélesebbek, ami a folyadék koncentrálódását okozza. A folyamatos mozgás során az izmok hőt termelnek, a vért pedig közelebb húzódik a bőrfelülethez, és az izzadságon keresztül hőt szednek, ami szintén hozzájárulhat a duzzadt kézhez.

Duzzadt lábak és lábak

Hosszú séták, máskülönben a lábadon vagy hosszú ideig ültek, a sós ételek és a meleg időjárás fogyasztása a lábak és lábak ödémáját is okozhatja. A láb és a boka fájdalommentes duzzanata szintén meglehetősen gyakori az idősebb vagy túlsúlyos emberek között, és néha a borjakat vagy a lábakat is érintheti. A lábak és lábak ödémájának magyarázata megegyezik a duzzadt kézzel, amikor a gyakorlás a valószínű ok.

Egyszerű önellátás

Az ödéma gyakoribb az emberek körében, akik nem gyakorolnak rendszeresen. A probléma nagymértékben megoldódhat, ha a gyaloglás rutinszerűvé válik. De addig, és meleg időben, távolítsa el a gyűrűket, és vegye le az órát, mielőtt kiállna. A kézdaganat minimálisra csökkentése közben sétálgatás közben alkalmanként kiterjeszti a karjait, előre és visszafelé mozgatja a karokat, és megnyújtja ujjait, és ökölbe szorítja a keringést. A láb, a boka és a láb duzzanata feküdjön le, amikor hazaérsz, és felemeli a lábát a szíved felett 30 percig, hogy ösztönözze a folyadékot a szív felé, kis súlyú segítséggel. Emelje fel karjait a szíved felett, ha a kezed is dagadt.

Orvosi segítségnyújtás

A duzzadt lábak okozta ödéma számos súlyos tünet lehet, beleértve a lábszövet fertőzését, lábszár vérrögképződését, szívelégtelenségét, veseelégtelenségét, májelégtelenségét és pre-eclampsia vagy toxémia terhes nőknél. Hívja a 911-et, ha ödémája van, légzést vagy mellkasi fájdalmat, nyomást vagy feszességet tapasztal. Hívja kezelőorvosát, ha lázas, ha ennél nagyobb duzzanatot tapasztal, vagy ha a duzzanat tovább emelkedik, és ha duzzadt láb vagy láb vörösödik vagy meleg érzést érez. Egyes gyógyszerek, beleértve a magas vérnyomású kalciumcsatorna-blokkolókat is, ödémát okozhatnak, ezért tájékoztassa kezelőorvosát arról, hogy a tünetek kapcsolatban állnak-e a gyógyszeres változással.