Meleg mellek és gyengéd mellbimbók a szoptatás alatt

A bõrgyulladás gyakori a szoptatás kezdetén, és gyakran természetes és normális szerepet játszik az újszülött táplálásában. Néha azonban olyan állapotok, mint a fertőzések, dugócsatornák vagy a felgyulladás okozhat fájó mellbimbókat vagy melleket, amelyek melegnek érzik magukat. Ha aggodalmaskodik a szoptatás alatt a mellein vagy a mellbimbójánál tapasztalható fájdalmakról, beszéljen orvosával, helyi laktációs tanácsadójával vagy gyermekorvosával.

Tender Mellbimbók

Az első néhány napig, amikor a baba megszületik, és elkezdi a szoptatást, a mellei és a mellbimbói fájdalmat érezhetnek, vagy megrepedhetnek. Érdemes észrevenni, hogy vérzik. Egyes nők intenzív fájdalmat éreznek a rosszindulatú mellbimbókkal, míg mások kissé kényelmetlenül érzik magukat. Ha a baba jól van, akkor a fájdalomnak alábbhagynia kell, bár az első pár másodpercben egy pillanatig csipkésnek érezheti magát egy perc múlva, miután a babája megállt. A szoptatás tanácsadója segít abban, hogy gyermeke megfelelő módon rögzítse a babáját, és segítsen tippeket és trükköket megtanulni a szoptatás kényelmesebb használatához.

Teljes, duzzadt mell

Észrevehetjük, hogy a mellek a szülés után első héten vagy két nap alatt teljesen telítettek. Gyakran előfordul, hogy teste felesleges tejet termel, hogy a baba megkapja, amire szüksége van. Ha a szoptatás megtörtént és rendszeresen táplálja a baba rendszerét – minden egyes-három órán keresztül legalább 15 percig minden mellre – a szervezet csak a megfelelő mennyiségű tejet termel, és a duzzadt, meleg érzés eloszlik.

vérbőség

A behatolás eltér a teljes mellektől. A kaliforniai Pacific Medical Center szerint a tejtermelés, az extra folyadék és a vér áramlása a mellek növekedéséhez vezet. A teljesképesség olyan normális állapot, amely közvetlenül a szülés után jelentkezik, ahogy a szoptatáshoz igazodik, míg a szoptatás közben bármikor meg lehet fordulni. Ha a baba elfogyasztja a táplálékot, a mellek elnyomódhatnak. A duzzadás csökkentéséhez használjon hideg vagy meleg csomagolást vagy forró zuhanyt. A melleket masszírozzuk a tej kifejtésére, vagy használjunk kézi szivattyút vagy elektromos szivattyút, hogy csökkentse a tejet a tejesedényeden.

Dugaszolt tejcsatorna

Néha kemény, fájdalmas foltot érezhet a mellén, amelyet egy dugós tejcsatorna okoz. A California Pacific Medical Center kijelenti, hogy a dugaszolt csövek gyakran előfordulnak részleges beáramlás miatt vagy hosszabb ideig tartó nyomást gyakorolnak a csatornára. Megpróbálhatja megnyitni a csövet a melegedés előtt a szoptatás előtt, masszírozni a mellet a fájdalmas területen, gyakran ápolni és különböző szoptatási helyeket használni, laza ruházatot viselni, és elkerülni az alsónadrágot vagy a keskeny melltartót.

A mastitis olyan nőknél fordul elő, akiknek dugócsövei vannak, elakadt vagy megrepedt mellbimbók, olyan nők, akik szűk rácsot viselnek, azok, akik elhagyták a táplálékot, vagy a MedlinePlus szerint szorongó és fáradt nőket. A masztitisz olyan fertőzés, amely influenzaszerű tüneteket okoz, mint az izomfájdalom, a láz és a forró, vörös, fájó mellek. Az antibiotikumok vagy egyéb egyszerű kezelések gyorsan gyógyíthatják az állapotot, ezért beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy mastitis lehet.

Az anya és a baba édesavszöveti fertőzöttségét a szoptatás alatt át lehet adni, és súlyos, szúró fájdalmat okoz, Dr. Larissa Hirsch szerint a FamilyDoctor.org. A fojtást gyakran diagnosztizálják, miután a reteszeléssel kapcsolatos problémák korrigáltak, de a fájdalom folytatódik. A tünetek tünetei közé tartoznak a mellbimbók, amelyek pelyhesednek, viszketnek, vörösek vagy fényesek, és olyan csecsemők, akiknek a száj fehér foltjai vannak a nyelvén vagy az arcán, vagy kényelmes, tiszta és pelenka kiütés. Néha a fájdalom lehet az egyetlen tünet. Ha a baba jól zár, de a szoptatás alatt még mindig erős fájdalmai vannak, forduljon orvosához a diagnózishoz és a kezeléshez.

Tőgygyulladás

Rigó