Mi a biztonságos adag a yohimbe számára?

Pausinystalia yohimbe fa kéreg tartalmaz egy aktív kémiai ismert yohimbine. A yohimbin-hidrokloridot vényköteles gyógyszerként értékesítik, míg a yohimbe kéreg kivonat az egészséges élelmiszer-áruházakban elérhető. A legtöbb dózis kutatása a vényköteles termékre összpontosított. Bár a kéreg kivonat jóval kisebb mennyiségű yohimbine-t tartalmaz, mint a vényköteles gyógyszer, az aktív vegyi anyag számos mellékhatással jár. A yohimbe bevétele előtt konzultáljon szakképzett egészségügyi szolgáltatóval.

felhasználások

A yohimbe fája Afrikában őshonos, ahol a yohimbe kéreg a hagyományos szexuális javulást használja, Ray Sahelian orvos szerint, aki természetes kiegészítőként szentelt webhelyet. A Yohimbe hasznos lehet merevedési zavarok kezelésére és szexuális stimulánsként is a nők számára. A svéd Orvosi Központ Egészségügyi Könyvtár megjegyzi, hogy a yohimbine hatóanyaga szerényen hatékony, és csak a férfiak 30-45 százaléka sikeres. Egyes gyártók is támogatják a yohimbe-t a súlycsökkenésért, és magukban foglalják a yohimbe-t a sportteljesítmény növelésére szánt kiegészítőkben.

szempontok

A yohimbe kéregben csak egy kis mennyiségű aktív komponenst, a yohimbine talál, Sahelian szerint, a yohimbe kéreg termék kiválasztásánál. A Yohimbe kéreg por nem szabványosított, hogy bizonyos mennyiségű yohimbint tartalmazzon, de a yohimbe szabványos kivonatai állnak rendelkezésre, és erősebbek. Egy szabványosított formában segíthet az aktív vegyi anyag adagjának szabályozásában, de tartsa szem előtt, hogy az USA Food and Drug Administration nem szabályozza a kiegészítőket olyan szigorúan, mint az orvosi rendelvényhez kötött gyógyszereket. A yohimbe kivonatos termékekben felsorolt ​​yohimbine-tartalmat a svéd orvosi központ szerint gyakran pontatlanok.

Adagolási lehetőségek

A yohimbe kéregen nincs minőségi kutatás, így az eMedTV szerint a biztonságos és hatékony dózisok nincsenek egyértelműen meghatározva. A weboldal azt javasolja, hogy a termék címkéjén javasolt legalacsonyabb dózis kezdődjön. Ha mellékhatásokat észlel, csökkentheti a dózist. Ha a termék nem működik hatékonyan, növelheti az adagot, de nem több, mint a címkén feltüntetett. A szokásos yohimbin adag 15-30 mg naponta osztott dózisban, a Svéd Orvosi Központ szerint. Néhányan az optimális hatékonyságot sokkal alacsonyabb dózisban éri el, akár napi 5 mg-mal is. A magasabb dózisú yohimbe bevétele nem feltétlenül eredményezi a jobb hatékonyságot, és egyes személyek nem fognak jelentős előnyöket elérni legfeljebb három hét kezelés alatt.

Figyelem

A Yohimbe kéreg kivonat számos mellékhatást okozhat, amint azt az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetei a MedlinePlus weboldalán megjegyezték. Ezek közé tartozik a bőröblítés, csökkent étvágy, szédülés, fejfájás, ingerlékenység, idegesség és álmatlanság. A kémiai yohimbine magas dózisa súlyos mellékhatásokat okozhat, amelyek közül némelyik akkor fordulhat elő, ha túl sok yohimbe-t szed. Ez sokkal kevésbé valószínű, mint a vényköteles gyógyszer, mivel a yohimbe kéreg kivonatának yohimbin tartalma általában alacsony. Nagy dózisú yohimbine légzési nehézséget, izomfájdalmat, hányingert, hányást, hasmenést, fájdalmas vizeletet, nemi fájdalmat, szorongást, izgatottságot és remegést okozhat.

Megoldás

Mivel a yohimbine számos mellékhatással jár együtt, kérdezze meg az egészségügyi szolgáltatót, mielőtt a yohimbe kéregét szedné, ha krónikus egészségi problémái vannak vagy vényköteles gyógyszereket szed, javasolja az eMedTV-t. Továbbá, mivel a termék minősége változik, válasszon egy elismert kiegészítő gyártót. Az USP szimbólum a csomagon azt biztosítja, hogy a kiegészítő tesztelt és a felsorolt ​​összetevőket tartalmazza a megadott összegekben.