Mi a biztonságos energia ital a gyerekeknek a futball előtt?

A boltpolcokon megjelenő energiaitalok nagy része magas cukrot és koffeint tartalmaz, valamint számos más, potenciálisan egészségtelen összetevőt. Egyesek azt állítják, hogy teljesen természetesek, de anélkül, hogy saját kutatást végeznének, nehéz meghatározni, hogy mi biztonságos és mi lehet egészségtelen. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt is elmondta, hogy az energiaitalok soha nem megfelelőek a gyermekek és a tizenévesek számára. A boltban vásárolt energiaital legjobb alternatívája az a házi készítésű energiaital, amelyről tudod, hogy az összes természetes összetevőt használja fel energiával.

Van néhány sminkes lehetőség, amely hozzáadhatja a fehérjét és a természetes cukrokat, aminek köszönhetően a kis ember energiát nyújthat a nagy játék vagy gyakorlat előtt. A mézzel és a méhpépport tartalmazó banán- és fügepürével például tonna tápanyagot és természetes cukrot biztosítanak az energia számára. Még egy kis joghurtot is hozzáadhat a fehérjéhez és a jobb textúrához. További lehetőségek: szójatej, tojássárgája és mézes sima, sárgarépa, alma, tojássárgája, szójatej és mézes sima. Add hozzá egy teáskanál méh pollen por ezek bármelyikéhez a hozzáadott energia növelése.

A Kids Health, a Nemours Alapítvány által támogatott weboldala szerint a sportitalok hasznosak lehetnek a gyerekek számára, akik több mint egy órát tartanak sporteseményeken – egy olyan kategória, amely a labdarúgás része. A sportitalok olyan cukrokat tartalmaznak, amelyek gyors energia-elősegítő szerepet töltenek be. Nátriumot és káliumot is tartalmaznak, más néven elektrolitok, amelyek a gyerekek izzadnak a tevékenység során. A víz önmagában nem helyettesítheti ezeket az elemeket, vagy hozzáadhatja a hozzáadott cukornövelést, és a sportitalok cukormennyisége nem ellenezheti sok energiaital cukortartalmát.

Az egyik legjobb módja annak, hogy egy természetes eredetű energiát nyerjen egy italon keresztül, 100 százalék gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt. Az acai gyümölcslé, amelyet acai bogyókból készítenek, nagyszerű forrása a természetes cukornak. Az Orange juice egy másik nagyszerű lehetőség a cukorszintek pótlására és a természetes energiatermelésre. Valójában a legtöbb citrusfélék tartalmaznak fruktózt (cukrot), glükózt és szacharózt, amelyek mind azonnali energiát biztosítanak.

Az Egyesült Államokban, a közzététel időpontjában, nincs útmutatás arra vonatkozóan, hogy a koffein napi szinten mennyire biztonságos a gyermekek számára. A kanadai iránymutatás azonban legfeljebb 62,5 mg-ot ajánlhat a 7 és 9 év közötti gyermekek számára, és nem több, mint 85 mg a 8 és 12 év közötti gyermekek esetében, a korcsoportok átlagos testsúlya alapján.) Számos energiaital koffeinnel van töltve – – némelyek egyenértékűek 14 dobozos szódával – mivel az Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatal nem írja elő a közzététel időpontjában. A koffein vizelethajtó, ami azt jelenti, hogy valójában dehidratálást okozhat. Ez olyan energiaitalokat tartalmaz, amelyek koffeinnel rendelkeznek, és amelyek nagyon veszélyesek a gyerekek számára, akik focizni akarnak, legyen szó akár játékról vagy játékról: A megfelelő hidratáció különösen fontos a labdarúgásban az évszaknak megfelelően – általában a nyár végén És kora ősszel, amikor az időjárás még mindig viszonylag forró és nedves – és mivel a felszerelés mennyisége a futballistáknak viselniük kell.

smoothies

Sportos italok

Gyümölcslevek

Szárítási hatás