Mi a kola dió kivonat?

A Kola-dió kivonat a Kola vera, a Cola nitida és a Cola acuminate néven is ismert fajták természetes adalékanyaga. A Kola vera fa az örökzöldek Sterculiaceae családjának tagja, amely Afrikában és Dél-Amerikában nő, és eléri a 60 láb magas.

A kola-dió kivonat az energetikai italok összetevőjeként, vagy energia kiegészítőként vagy testsúlycsökkentőként külön kapható. Az “Encyclopedia of Natural Medicine” szerint a kola-dió nagy mennyiségű koffeint tartalmaz, ezért a gyártók piacra dobják a kivonatot a testsúlycsökkenés és energia kiegészítés céljából. Ezenkívül a kola dióhéj-kivonatot diuretiként is használhatjuk. További felhasználások a fejfájás, a reuma, a köhögés és az asztma orvoslására szolgáltak.

Az “Encyclopedia of Natural Medicine” szerint a nyugati és közép-afrikai őslakosok évszázadok óta használják a kola-dió természetes gyógymódként. Az amerikaiakba bevitt rabszolgák bemutatták az új világ kivonatát, ahol a vizet ízesítik. A közelmúltban a cola-gyártók a kola-dió kivonatot ízesítették a colai italokban. Valójában a Coca-Cola Co. a kola dió kivonatot használta, hogy üdítőitalja magasabb koffein tartalmat és egyedi ízét adja.

A 2009. augusztusi “Élelmiszer- és vegyi toxikológia” című tanulmány szerint a kola-dió hasonló hatást fejt ki egy ekvivalens koffein adagra. Továbbá ugyanez a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy biztonságosan fogyaszthatja a kola-dió mennyiséget 0,69 mg / testtömeg-kilogrammonként naponta. Az “Encyclopedia of Herbal Medicine: A végleges otthoni referencia útmutató az 550 fő gyógynövényre, melyet a közös betegségek gyógyítására használnak,” a kola-dió egy olyan stimuláns, amellyel hatékonyan elfojthatja az éhséget és harcolhat a fáradtságtól. Az anya csökkentheti az alkoholfogyasztás érzetét, és hogy a kola-anya agyi értágítóként működhet, javítva a véráramlást a fejhez, azonban a tudományos tanulmányok nem igazolják, hogy a kola dió alkalmazása hatékony.

Ha allergiásak a koffeinnel vagy egyéb stimulánsokkal, ne használjunk kola-anyát. A terhes vagy szoptató nőknek szintén el kell kerülniük a kivonatot. Azok a személyek, akik magas vérnyomással, szorongással, fekélyekkel, rohamokkal, stroke-mal, szívbetegséggel vagy álmatlansággal küzdenek, beszéljenek orvosával a kola-dió használata előtt. Ha bármilyen mellékhatást észlel a kola anyával kapcsolatban, haladéktalanul hagyja abba a felhasználást, és forduljon orvoshoz.

Kiegészítésként

Háttér

Hatások és előnyök

aggodalmak