Mi a kontaktlencsék átlagos szemmérése?

Az Egyesült Államokban több mint 24 millió ember visel kontaktlencsét, jegyzi meg a Michigani Kellogg Eye Center. A kontaktlencse-vizsgák különböznek a szemüveg vizsgálatától. Az érintkezési vizsga során a szemet mérik, és más vizsgálatokat végeznek a kontaktlencsék legjobb típusának és illeszkedésének meghatározására. A kontakt-receptekben szereplő számok széles skálája létezik, de néhány mérés átlagosan a kontaktlencsék teljesítményében, görbületében és méretében van.

Erő

A teljesítmény a kontaktlencse ereje, az a rész, amely nagyítja és segít a látás javításában. Az Ohio Állami Egyetem Orvosi Központja szerint, bár a kontaktlencsék hasonlítanak a szemüveg receptjére, a kontaktlencse-mérések általában különböző számokat tartalmaznak. A teljesítmény a dioptriának nevezett mértékegységként van írva. A dioptrek 0,00 és 20,00 közé eshetnek, és plusz számként vagy mínusz számként írhatók. Plusz a távollét és a mínusz a rövid távú. Az átlagszám mind a távoli, mind a rövid távra nézve 3,00. A további számok szinte mindig tartalmazzák a kontaktlencse görbéjét és méretét, de más információkat is tartalmazhatnak.

Base Curve

Az alapgörbe vagy a BC a kontaktlencse hátuljának sugara, a szemen ülõ rész. A Laser Eye Surgery Review szerint az alapgörbe átlagos mérése 8,0 és 10,0 között van. Példa egy közös alapgörbére 8,7 mm BC.

Átmérő

Valamennyi kontaktlencsének van egy átmérője. Ez a mérés milliméterben van és a lencse mérete. Az “Contact Lens Spectrum” 2005. augusztusi száma szerint az átlagos kontaktlencse átmérője 14,0 mm.

Lejárati dátum

A kontaktlencsék orvosi eszköznek minősülnek, és csakúgy, mint a gyógyszerekre vonatkozó előírások, a kontaktlencse-receptek lejárnak. A szem mérése megváltozik és szemrevételezéssel napról-két évre frissíteni kell. A legtöbb orvos egy év lejárati dátumot ír le egy kontaktlencse receptre.

szempontok

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság végrehajtja a kontaktlencsét és a szemüveg szabályait, amely a betegeknek jogot biztosít a kontaktlencse és a szemüveg receptjének másolatára. A szemész orvosoknak a betegeknek másolatot kell adniuk a szemüvegekről és a kontaktlencsékről.