Mi a morton sópótló egészségügyi előnyei?

A Morton’s Salt Substitute a fogyasztók körében a nátrium-korlátozott diétákra készül. Ez a sópótló kálium-kloridból készül, amelyet az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala megerősíti, hogy a GRAS-t – általánosan biztonságosnak ismerik. A gyártó azonban hangsúlyozza, hogy fontolóra kell venni kezelőorvosával való konzultációt, mielőtt Morton sópótlót használna. Bizonyos táplálkozási és egészségügyi előnyökkel járhat a legtöbb ember számára, azonban nem ajánlott bizonyos egészségügyi feltételekkel rendelkezőknek, vagy akik speciális gyógyszereket szednek.

Só helyettesítője Asztali só

A Morton’s Salt Substitute és hasonló termékek tipikusan kálium-kloridból állnak, míg a szokásos só vagy nátrium-klorid 40% nátriumot tartalmaz. A sópótlók és a rendszeres só megjelenése meglehetősen hasonló, és mind vízoldhatóak. Azonban, ha sós helyettesítőt használ, a nátriumot leválasztja az egyenletből. Az Amerikai Szív Szövetség szerint néhány ember érzékeny a nátrium hatásaira, ösztönzi a szervezetben a felesleges folyadékvisszatartást, ami a szívét keményebbé teszi. A kezelőorvosa javasolhatja Önnek, hogy folytassa a nátrium-korlátozott étrendet, ha a vérnyomása 120/80 Hg vagy magasabb.

Kálium-klorid előnyei

A kálium megfelelő bevitele a 19. életévüket betöltött és idősebb felnőttek számára napi 4.700 mikrogramm. A káliumban gazdag élelmiszerek közé tartozik a sült krumpli, a bőr, a szilva, a mazsola, a banán és a paradicsom, a narancs és a kagyló lé. A Harvard School of Public Health megállapítja, hogy sok amerikai nem kap elegendő káliumot diétájába, így a Morton sópótlója hasznos lehet, ha ezeket az étkezési hiányokat pótolja. A sópótlók káliuma kissé csökkentheti a vesekárosodás, magas vérnyomás, stroke, csontritkulás és rendellenes szívritmus kockázatát.

Vigyázat

A Morton’s Salt Substitute nem biztonságos választás azok számára, akik nem tudják elfogyasztani extra káliumot az étrendjükben, különösen a csökkent vesefunkcióval rendelkezőknél. A Harvard School of Public Health szerint a sópótlók nem biztosak a vesebetegek, a cukorbetegség vagy az olyan betegek számára, akiknek a múltja a blokkolt húgyúti áramlás. A kálium-klorid nem jó keverék az összes gyógyszerrel, beleértve a pangásos szívelégtelenség és a magas vérnyomás kezelésére használt gyógyszereket, amelyek megakadályozzák a kálium fenntartását. Beszéljen orvosával, mielőtt átállna Morton sópótlására.

tippek

A Morton sópótlója a legjobban akkor használható, ha az étel már elkészült. A Harvard School of Public Health azt jelzi, hogy néhány ember észreveszi a kálium-klorid keserű utánzását, ami hasonlít a cukorhelyettesítő, például a szacharint használó keserűséghez. Ez a makacs íz javul, ha a sóhelyettesítőket használják a főzési folyamat során. Ahhoz, hogy megkapja a Morton sópótló legjobb egészségügyi előnyeit, elengedhetetlen a természetesen sós ételek, mint például az olajbogyó, a szalonna, a sajt és a tenger gyümölcsei. Nézd meg a hozzáadott nátriumot a feldolgozott élelmiszerekben is. Az AHA azt jelzi, hogy az amerikaiak 75% -ot kapnak nádból a közönséges konzervdobozból és dobozos ételekből, például levesekből és húslevesekből, paradicsommártásból, csomagolt levesből és mártáskeverékekből és fűszerekből, mint a szójaszósz.