Mi a zsíros paprika egészségügyi előnyei?

Sokan egyszerűen fűszerként gondolják a tört borsot. Ez egy pizza feltöltés, tárolva az oregánó és a parmezán sajtológép mellett, vagy utólag, valami, ami megrázza az olyan ételeket, amelyek kicsiek. Az őrölt piros paprika egészségre gyakorolt ​​hatása azonban túlmutat az aromaanyag használatán. Ezek a fűszeres apró pelyhek is fokozzák az anyagcserét, csökkentik az éhséget, csökkentik a fájdalmat és esetleg harcolnak a prosztatarák ellen.

A Capsaicin hatása

A zúzott pirospaprikát vörös chili-paprika kombinációjából állítjuk össze. Ancho, harang, cayenne és más paprika mind része lehet a szárított és őrölt paprika keveréknek. A legtöbb paprika tartalmaz egy kapszaicin nevű vegyületet, amely segítheti a fájdalomjelző neurotranszmitterek agyának kimerülését, blokkolja a gyulladást és hatékonyan működik, mint egy fájdalomcsillapító. A kapszaicin szintén mélyreható hatást fejt ki a prosztataráksejtekre, megakadályozva ezek proliferálódását és sejtvesztést, a 2006-ban “Cancer Research” folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

A pirospaprika pelyhesíti a metabolizmust

A fűszeres, zúzott piros paprikás pelyhekből származó égés felelős lehet az anyagcsere hatásainak. A 2011-ben közzétett Purdue University tanulmány megállapította, hogy csak fél teáskanál (egy gramm) szárított, őrölt cayenne bors hozzáadása az étkezésekhez segített az alanyoknak több kalóriát égetni, mint azok, akik nem fogyasztják a fűszeres borsos keveréket. A kutatók ezt a szárított piros paprika “égetésé” tulajdonítják – az érzékszervi élmény fokozza a testhőmérséklet emelkedését, nagyobb energiafogyasztást és fokozott étvágyat.

Hatékony étvágycsökkentő

A Purdue Egyetem kutatói a szárított piros paprikát is étvágycsökkentőnek találták az emberek számára, akik nem ismerik a fűszert. Fél teáskanál szárított chili paprikát adagolva naponta képesek csökkenteni az éhségérzetet azokban, akik általában nem fogyasztottak szárított piros paprikát. Ezek a résztvevők kevésbé vágytak a zsíros, sós és édes ételekre – de a hatás csak azok között volt, akik nem fogyasztották gyakran. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy amikor az emberek megszokják a piros paprikát, kevésbé hatékony az étvágy csökkentése.

Antioxidánsok a pirospaprika kivonatokban

A szárított piros paprika antioxidánsokban gazdag. A “Journal of Biomedicine and Biotechnology” című, 2012-ben publikált tanulmány megállapította, hogy a karotinoid antioxidánsok összetett keveréke piros paprika kivonatban. A karotinoidok – és általában az antioxidánsok – elősegítik a jó egészséget azáltal, hogy megakadályozzák az oxidatív stresszt a szervezetben, és megakadályozzák a gyulladást, ami fájdalomhoz és betegséghez vezethet. A szárított piros paprika karotinoidjai nagyon hasznosak a szervezetben. A piros paprika karotinoid tartalmának mintegy 50-80% -a biológiailag hasznosítható lehet, a 2010-ben a “Journal of Agricultural and Food Chemistry” című tanulmány szerint.