Mi az egcg a vitaminokban?

A vitaminok és kiegészítők vásárlásával kapcsolatos zavaros dolog a címkék megértése. Az EGCG-kezdőbetűk, amelyek büszkén jelenhetnek meg egy üveg fogyás kiegészítőkön – az epigallocatechin gallátum, az erős antioxidáns, amely teákban és bizonyos ételekben található. Javítja az immunrendszert, és segíthet a testsúlycsökkenésben, és védelmet nyújt Önnek bizonyos betegségek, köztük a rák ellen.

EGCG az élelmiszerekben és italokban

Az EGCG, amelyet a catechinekről vagy flavonoidokról is láthatunk, az az oka, hogy az áfonyákat, a sötét csokoládét és a vörösborokat “szuper élelmiszerekként” reklámozzák a médiában. A zöld tea különösen magas koncentrációt tartalmaz, ezért az utóbbi években népszerűsége a népi élettartamnak köszönhető. Ha az EGCG egy összetevője a bevett vitaminoknak vagy kiegészítőknek, annak értéke attól függ, hogy mennyi az ajánlott adagban. Az EGCG-t az egészséggel kapcsolatos előnyökhöz kötő klinikai vizsgálatok során 300 mg vagy ennél többet alkalmaznak.

Mayo klinikai kutatás

A Mayo Clinic kutatói által végzett klinikai vizsgálatban a leukémia-betegek egyharmada, akik kaptak az EGCG-t kapszula formájában, javulást mutattak. A betegeknél a krónikus lymphocytás leukémia ismert, jelenleg gyógyíthatatlan formája volt a leukémia. A Dr. Tait Shanafelt által vezetett és 2009-ben a “Journal of Clinical Oncology” című tanulmányban 300 mg – 2.000 mg EGCG kapszula formájában naponta kétszer adták be. A Mayo Clinic kutatói nyomon követési kísérletet folytatnak az EGCG lehetséges előnyeinek további vizsgálatára a leukémia kezelésében.

EGCG és Belly Fat

Azok a férfiak, akik 660 mg EGCG-t fogyasztottak, lényegesen nagyobb súlyt vesztettek, mint a férfiak, akik Kevin Maki által készített tanulmányban 22 mg EGCG-t fogyasztottak és 2009-ben jelentek meg a “Journal of Nutrition” -ben. Maki tanulmányában az EGCG-t tea formájában A catechinek zöldtea-ben voltak, az alacsonyabbak a fekete teaben. 12 héttel a zöld tea ivók vesztettek 5,4 fontot. És a fekete tea ivók 2,9 lbs. Azok a férfiak, akiknek ételei több EGCG-t tartalmaztak, szintén jelentősen nagyobb súlyt vesztettek abdomensükben. A Maki tanulmányában résztvevők gyakorolják és korlátozzák a kalóriabevitelüket.

EGCG testsúlycsökkenés étkezés nélkül

Két tanulmány szerint az EGCG hatásos lehet a testsúlycsökkenésben, még akkor is, ha nincs diétázás. Egy Michael Bose, a Rutgers Egyetem kutatója által végzett vizsgálat szerint mind az elhízott, mind az egészséges súlyú rágcsálókat táplálták az ECGC-nek. Mindegyik állat magas zsírtartalmú étrendet tartott fenn. A túlsúlyos rágcsálók elvesztették súlyukat, és az egészséges állatok súlya nem emelkedett. Egy német kutató Michael Boschmann tanulmánya is mutat kapcsolatot a fogyás és a zöld tea fogyasztás között. A Boschmann tanulmányában, amelyet 2007-ben az “American College of Nutrition” folyóiratban publikáltak, a 300 mg EKGC-t fogyasztó férfiak gyorsabban oxidálták a zsírt, mint azok, akik nem fogyasztottak.

szempontok

Az EGCG biztonságosnak tűnik, még akkor is, ha nagy dózisban alkalmazzák. Ha az EGCG csak egy összetevője a vitaminnak vagy a táplálék kiegészítőknek, akkor nem biztos, hogy több kapszulát kell kapnia, hogy magasabb EGCG mennyiséget érjen el. Egy alternatíva lenne a zöld tea inni. A laza levelekből készített csésze zöld tea 127 mg EGCG-t tartalmaz, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A zsákokból előállított tea lényegesen kevesebbet tartalmazhat, de az összegnek meg kell jelennie a termék címkéin. Ha úgy dönt, hogy inkább zöld tea fogyaszt, mintsem az EGCG-t kapszula formában, akkor tudnia kell, hogy a zöld tea koffeint tartalmaz, bár sokkal kisebb, mint a fekete tea esetében.