Mi kell egy bizonytalan tizenéves fiúnak?

Csak azért, mert a tini fiú dicsekedhet a baseball-képességeivel, vagy azt mondja, hogy ő a “legjobb” focimeccs az osztályában, ez nem jelenti azt, hogy valójában nem biztonságos. Az új test között a pubertás és a versenyképesebb természetű változások között változik az elégtelen és bizonytalan érzés, az Egyesült Államok Oktatási Minisztériuma szerint. Segíthet a te tinédzsernek abban, hogy bizalmassá váljék és biztonságban érezze magát, ha időt vesz igénybe, hogy beszéljen a fiával, és megmutassa neki, mennyire érdekel a jólét.

Lehetségesek a sikerhez

Bár lehet, hogy a tinédzser fia versenyezni szeretne a varsity baseball csapatban, az egyenes A-t minden fejlett elhelyezés osztályban, és az iskolát az osztály elnökeként vezeti, nem minden tevékenység hozza létre gyermeke sikert. Bár nem szabad megengedni, hogy a félelem és a bizonytalanság szabályozza a tinédzser világát, célzottan csak olyan osztályokba vagy tevékenységekbe, amelyek túlságosan nehézkessé válnak, még nagyobb bizonytalanságot okozhatnak. Ehelyett ösztönözze a tinédzsert, hogy sikerrel járjon olyan területeken, ahol élvezi néhányat, amelyek kihasználják növekvő képességeit. Például, ha a tinédje élvezi a rajzot, írja alá őt egy művészeti osztályba a helyi múzeumban. Ha látja, hogy sikerülhet valami, amit élvez, akkor bizalmat kelthet, és a tizenévesét kevésbé biztosíthatja a képességeiről.

Szerelem

A szülő által biztosított feltétel nélküli szerelem segíthet a fiatal tizenéveseknek abban, hogy biztonságban érezzék magukat és kapcsolataikat. Míg a fia nem tűnik szeretőnek, vagy akarja, hogy a lánya csipkézni akarja, még mindig szüksége van egy pozitív szülő-gyermek kapcsolat biztonságára. A tinédzsének tudnia kell, hogy ő a család része, és hogy mind a te és ő érzelmileg fektetett be a kapcsolatodba, mondja Steven Stosny a “Pszichológia ma” című könyvében. Ne engedje, hogy a fiúnak szüksége van arra, hogy hallja, hogy szereted őt, csak mert nem a te kisfiad. A nagy gyerekeknek ugyanolyan érzést kell érezniük, mint a pint méretűek.

bevonása

Ha a tinédzsere bizonytalan az iskolai életében, vagy úgy gondolja, hogy nem érdekli, mit csinál a nap folyamán, jelentkezzen be, és vegyen részt az oktatásában. Noha biztosan könnyebb volt gyermeke biztonságban érezni az iskolai tevékenységben való részvételt, amikor fiatalabb volt, és olyan lehetőségek is voltak, mint például az olvasás az óvodai osztályba, vagy a harmadik évfolyamú Valentin-napi parti bőven, még mindig részt vehet az oktatási környezetben A közép- és középiskolákban. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia (AAP) az Egészséges Gyermekek honlapján azt javasolja, hogy a szülők szülő-tanító szervezeten keresztül vegyenek részt, vagy a lehető leginkább beszéljenek a tanárokkal. A fiú iskolai beilleszkedése segít abban, hogy biztonságban érezze magát attól, hogy mennyire érdekel az életében, és segíti őt az akadémiai folyamatban.

Dicséret

Bár a fia elé állíthatja, hogy macho mini-ember vagy olyan erős és csendes típus, aki senkinek sem kell semmi szüksége, még mindig szüksége van dicséretre. Az AAP azt ajánlja, hogy a szülők dicsérjék a tinédzser teljesítményét, valamint az általuk tett erőfeszítéseket. A tini fiú dicsérete segíthet neki abban, hogy a bizonytalanságtól a magabiztos és büszkeig menjen. Például, ha a tinédzser elégedetlennek érzi magát, amikor baseball-képességeiről van szó, mondja meg neki, milyen nagy hitter vagy dicsérni az erőfeszítéseit, hogy jól működjön a többiekkel.