Mi okozza a lábszárakat a borjaknál?

Senki sem tudja pontosan, hogy miért következik be a lábgerinc, de egy biztos: a kopasz izom hirtelen összehúzódása fájdalmas mindazoknak, akik tapasztalják. Ezek a görcsök bárkivel megtörténhetnek, ám a Sports Injury Clinic szerint a leggyakrabban sportolóknak szenvednek intenzív edzésen. A terhes nők is nagyon érzékenyek. Bár nem tisztázott, hogy mi okozza ezeket a fájdalmas epizódokat, rengeteg elmélet létezik a lábgörcsök okairól.

Kiegyenlítés

A folyadékok, ásványi anyagok és elektrolitok elégtelen fogyasztása az esetleges borjúgörcsök egyik lehetséges oka, az Estronaut.com női egészségügyi weboldala szerint. A folyadékok elmulasztása, különösen meleg napokon vagy edzés közben, a szervezet elektrolitokat és ásványi anyagokat, például káliumot, kalciumot és magnéziumot veszíthet. A kellően hidratált tartózkodás segíthet az elektrolit egyensúlyának fenntartásában és a görcsök megelőzésében. Az Estronaut.com szerint a kalcium- és magnézium-kiegészítők, valamint a káliumban gazdag élelmiszerek, például a banán és a paradicsom táplálására szolgáló élelmiszerek, például Karen Sarpolis, M.D.

A stílusod szorongása

A görcsök egy másik valószínű oka, különösen akkor, amikor egy edzés során sztrájkolnak, feszes izmok. Ha nem melegszik fel és nyúlik ki a borjú izmok a gyakorlás előtt, akkor a borjú izmok görcsösek és összehúzódhatnak. Az is lehet, hogy görcsök okozhat túlzás, a túlzott expozíció miatt az izmok elveszítik az oxigént, ami viszont hulladék keletkezését és izomgörcsöket okoz. A felmelegedés, az edzés előtt és után lehűlni és lehűlni, és ismerni a határokat, hogy milyen messzire kell lendíteni magát, segíteni kell a charlie ló megakadályozásában.

Orvosi okok

A perifériás artériás betegségben szenvedő betegeknél vagy az artériák keményítésénél néha a görcsökhöz hasonló borjú fájdalmat tapasztalnak. Ez a feltétel lelassíthatja a lábak véráramlását, különösen a testmozgás során. A pihenésnél ez a borjúgörcs általában eltűnik. Ha azonban az izomfájdalom továbbra is fennáll, vagy dagadást, vörösséget vagy érzékenységet kíséri, haladéktalanul hívja orvosát, mivel ez lehet vérrög jele.

Görcsök a terhesség alatt

A terhes nők különösen hajlamosak a borjúgörcsökre, bár senki sem tudja, miért. Az egyik elmélet az, hogy az extra terhesség súlya okozza, a másik az, hogy a növekvő méhek nyomást gyakorolnak a vérerekre és a lábakra ható idegvégződésekre. Általában a második trimeszterben kezdődnek, és egyre rosszabbak a terhesség előrehaladtával. A borjak húzása a nap folyamán, a lábak áthaladása és a megfelelő hidratálás mellett, a BabyCenter.com szerint a borjú görcsök enyhítésére szolgál.