Mi történik, ha túl sok ruhát helyez el a mosodába?

Kísértés volt mindannyiunk előtt, függetlenül attól, hogy pénzügyileg küzdenünk egyetemi hallgatókkal vagy időnként pihentető, otthoni anyukákkal: minél több ruhát helyezünk el a mosógépbe, mivel úgy gondoljuk, hogy reménykedhet abban, hogy időt és időt takaríthatunk meg Pénzt a folyamatban. Ellenálljon a kísértésnek, mert a ruhanemű betöltése a végén mind az idő, mind a pénz meg fog kerülni.

A ruhák nem fognak tiszták

A ruháknak szükségük van helyre, hogy a mosógépben keverjenek. A textíliák dörzsölése a szennyeződés eltávolítására szolgál. Ha túl sok a ruhanemű az alátécskében, akkor a fonó el van zárva, és nem fogja a textíliát hatékonyan, ha egyáltalán. A ruhák tömörödnek, és ahelyett, hogy mosdóként működnének és megszabadulnának a szennyeződésektől, csiszolópapírként fognak működni és gyorsabban elhasználódnak. Nagy terhelés esetén szükség lehet egy extra öblítési ciklusra, hogy megszabaduljon a mosószertől, ami több vizet és áramot igényel.

Stressz az alátéten

Az extra ruhanemű az alátétre helyezi a hangsúlyt. A csúsztatható gépekben a keverő megszakadhat, ha a ruhák teljes terhelése összezavarodik a bordáiban. Az elülső rakodó alátét forgó dobja a túlterheltségnél elakadhat a beállítástól. Az alátét felfeszítése megszakíthatja azt a pontig, ahol a rögzítés többet fog kerülni, mint kicserélni.

Mosószer és vízszint

A ruhanemű túláradása azt jelenti, hogy több mosószert kell adnia. A mosószer és a kevés ruhadarab keverése miatt a gép túlmelegedhet habokkal, vízzel vagy mindkettővel. Az elöltöltős alátétek speciális, alacsony habzású mosószereket igényelnek, ezért győződjön meg róla, hogy a megfelelő mosószert a mosó típusa szerint használja. Mérje meg a terhelési méretet a megfelelő vízszinttel. Túl kevés a víz, és olyan hülye ruhák maradnak, amelyeknek extra öblítésre van szükségük. Túl sok víz és a ruhák nem fognak kapcsolatba lépni egymással a szennyeződés és a szennyeződések eltávolítása érdekében.

A mosás mérése

A mosógépben lazán csomagolja fel a ruhákat. Nem szabad, hogy a ruhát a hordóba tegye, hogy többet teremtsen. Egy kis betöltés a gép 1/3-át kitölti. A közepes terhelés körülbelül a gép 1/2 részét tölti ki, és egy nagy terhelés körülbelül 3/4 teljes tölti ki. A mosás legkedvezőbb módja, hogy nagy terhelés esetén tegye meg az alátét túltöltését. Ha csak nagy mennyiségű ruhát szeretne mosni kategóriákban – például fehér, sötét és finom – pénzt takarít meg.