Miért fontos tudni, hogyan kell úszni?

Sok állat születik úszni képes, de az embereknek tanulniuk kell, mielőtt könnyedén úszhatnak. Vannak, akik soha nem tanulják meg úszni, ami gyakran megfélemlíti őket. Az úszáshoz való tanulás több okból fontos, és ezt a képességet fiatal korban megismerkedtetheted az egész életedben.

Személyes biztonság

Nyilvánvaló ok arra, hogy elsajátítsák az úszást, hogy megszerezzék a vízben való túlélési képességet. Egy időben vagy a másikban meg kell találnod magad a vízben vagy a víz közelében, legyen az hajózás, csónakázás, horgászat vagy a medence barátokkal való lazasága. Ha a víz mélyebb, mint magassága, és megtalálod magad benne, tudod, hogy úszni megmentheti az életét.

Mások megmentése

A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok szerint évente több mint 3400 ember fullad az Egyesült Államokban. Ha tudsz úszni, talán esélyed lehet arra, hogy valaki közeledjen hozzá. Az úszáshoz való képesség különösen fontos, ha szülő vagy valaki a gyermekek körében dolgozik, mivel a fulladás a sérülésekkel kapcsolatos halál második legfontosabb oka a 14 évnél fiatalabb gyermekeknek.

Egészség

A legtöbb orvos egyetért azzal, hogy az úszás egészséges testmozgás. Ez megköveteli, hogy sok testünk izmait használjuk, az az erő és az állóképesség építése, és hasznos az anyagcseréért és a szív-és érrendszerünk számára. A víz természetes ellenállást nyújt az úszás közben, ugyanakkor kevésbé izgatja a tevékenységet a testénél. A víz a legtöbb esetben egy természetes hűtőelemet is biztosít a test számára.

Öröm

Nagyon fontos az öröm, hogy időt tudsz tölteni a vízben. A medencében vagy az óceánban forró nyári napokon való úszás segíthet nyugodtnak és fizikailag illeszkedni. A víz alkalmas módja annak, hogy baráti társaságok legyenek olyan tevékenységekkel, mint a szörfözés, a vízisíelés vagy a jet-ski. Ezeket az izgalmas tevékenységeket nehezen élvezheti az úszás tudta nélkül.