Miért rossz a lanolin a mellbimbóidnak?

A gyapjúból nyert sárga viaszszerű anyagot kenőanyagként, valamint kenőcsök és krémek alapjaként használják. Tiszta, orvosi minőségű lanolin gyakran ajánlott új szoptató anyáknak, mint kezelési lehetőség a fájó mellbimbóknak. A lanolin csak a mellbimbóinak káros hatása, ha egy lanolin allergiából szenved. Sok esetben segít megelőzni a repedést és a mellbimbó fájdalmát.

Bizonyíték a lanolin használatára

A lanolin kimutatták, hogy jobban működik, mint más módszerek a szoptató anyák számára a mellbimbó fájdalmának csökkentésére. A 2010. decemberi “Skin Pharmacology and Physiology” című tanulmányában azt találták, hogy a nagy tisztaságú vízmentes vagy HPA lanolin csökkentette a mellbimbó fájdalmát az etetések során, mint a kifejlett anyatej. A vizsgált résztvevők csak kifejezett anyatejjel gyógyultak a mellbimbó trauma kezelésében, a fájdalom intenzitása nőtt, míg a lanolint alkalmazó anyák fájdalmai csökkentek, amint kezelésük megkezdődött. A mellbimbó trauma gyorsabban gyógyult a lanolin csoportban, és kevesebb volt a masztitisz incidenciája.

Miért segíti?

A nedves sebgyógyulás egy olyan nedves környezet használatát jelenti, amely arra ösztönzi a bőr regenerálódását a seb felett, a 2010-es “bőrgyógyászati ​​és élettani” jelentés szerint. Égési sérülések és általános sebek kezelésére használják, és 50 százalékkal gyorsabban képesek új bőrnövekedést elérni, mint a többi sebkezelésnél.A HPA lanolin gyulladáscsökkentő és gátló javító tulajdonságokkal rendelkezik.

Lanolin allergia

A 2013. május-júniusi “Dermatitis” című számában publikált tanulmány szerint a lanolin allergia előfordulási aránya a tapasz tesztelésében 1,8-2,5 százalék volt. Bár viszonylag ritka, ez az allergia érintkezéses dermatitiszreakciót okozhat, például bőrkiütést a mellbimbókon vagy annak környékén. A lanolin allergia dermatitis tüneteket is okozhat egy ápoló csecsemőnél. Ne használjon lanolint, ha Ön vagy a baba olyan tüneteket mutatnak ki, amelyek a lanolinnek allergiáját jelzik.

alternatívák

A 2006. júliusi “Journal of Obstetric, Gynecologic and Neonatal Nursing” vagy JOGNN által kiadott Kristine Morland-Schultz és Pamela D. Hill által leírt szakirodalmi áttekintés megállapította, hogy a helyi kezelések, mint például a meleg teáskesztyűk vagy a vízcsomagolás legalább 4 Naponta a szoptatás első öt napjában hatékonyabbak voltak, mint a korai szoptatáshoz kapcsolódó mellbimbó fájdalom megelőzésében. Az expresszált anyatej antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, a 2000-ben közzétett “Leaven” című La Leche League kiadványban leírtak szerint. A táplálékot követő fájó mellbimbókkal rendelkező, friss zsírtartalmú, friss hústartalmú csontozat a fájdalmat megnyugtatja és csökkenti a fájdalmat Fertőzés kockázatát.

Gyógyító összehasonlítások

Egy 2005. augusztusi tanulmány a “Saudi Medical Journal” -ról beszámolt arról, hogy a hátsó anyával kezelt fájó mellbimbók gyorsabban gyógyultak, mint a lanolinnal kezeltek. Mivel a hátsó tej könnyen hozzáférhető, ingyenes, és nincsenek mellékhatásai, a kutatók ajánlották azt a lanolin használatát.