Miért takarít el tőlem a 10 éves gyerekem, és mit tegyek?

Sok 10 éves költi meg a pénzt a szüleiktől, így viselkedésük nem feltétlenül tükrözi a szülők készségeit. Okok A 10 éves ellopás a motivációktól, a problémamegoldó képességtől és az impulzusellenőrzés mértékétől függően változik. Az ellopás okának megértése azonban segít a szülőknek azonosítani, hogy mit tegyen.

A megértés hiánya

Bár a 10 éves valószínűleg megérti, hogy a lopás rossz, nem fogja teljesen megragadni az ő fellépéseinek minden következményét. Próbáld ki ezt mondani: “Ez a pénz nem tiszteli a dolgokat, nem tisztelem a dolgokat, és nem tiszteletlen az enyém.” Gyorsan és következetesen cselekedjenek olyan szülők, akik nem büntetik meg a véletlenül elkövetett 10 éves gyermeket, hogy üzenetet küldjenek a gyermeknek, hogy ez a viselkedés elfogadható. Általában a szülők a gyermek minden évében egy percre korlátozzák az időt, így a büntetés nem túlzott. A 10 éves 10 percet kap.

Tesztelési határértékek és határok

A tízévesek néha ellopják, mert határokat és határokat próbálnak meg, azt hiszik, hogy a lopás hatékony vagy egyszerű, vagy nem tudják irányítani saját impulzusaikat. Vegye vissza a pénzt, és részletesebb magyarázatot adjon arra, hogy miért rossz a pénzed. Empathize a gyermekeiddel, de továbbra is korlátozásokat tart. Próbáld meg ezt mondani: “Értem, hogy csalódott vagy, de a lopás soha nem jó megoldás.” Fenntartja hatalmát a nyugalom és a munkanélküliség fenntartásával.

Bosszú

A 10 éves is próbálkozhat veled. Magyarázd el neki, hogy bár igaza van dühösnek, nincs joga ellopni tőled. Nyugodj meg, hogy fenntartsd az irányítást. Távolítsa el a jogosultságokat vagy a kedvelt tárgyakat időben korlátozott módon, és világosan mondja el neki, mit kell tennie a kiváltság vagy a tétel visszaszerzéséhez. Maradj szilárd, ez a következmény nem forgatható.

Keress Profi Súgót

A lopás néha folytatódik, annak ellenére, hogy erőfeszítéseket tett az ügy megvitatására, és korlátokat szabott a gyermeke számára. Egy rossz szokás akkor alakul ki, ha a 10 éves viselkedése a szigorúbb fegyelem vagy a gyakoriság vagy az ellopott növekmény időbeli alakulása ellenére fenntartja magatartását. A tízévesek, akik problémát fejlesztenek, egyre kockázatosabb eséllyel kerülnek ellopásra és beszámolók arról, hogy a viselkedésből kiábrándulnak. Keressétek meg egy engedélyezett mentálhigiénés szakember segítségét a kifogásoláshoz, amely úgy tűnik, rossz szokássá vált. Egyéni és családi terápia szükséges lehet a probléma megfelelő kezeléséhez.