Mikor lesz a magzat csecsemővé?

Sok ember, beleértve a várandós nőket, csodálkozik azon, mikor pontosan egy magzat válik csecsemővé. A “csecsemő” alatt gyakran egy teljes körű, de nagyon fiatal és kicsi embert vagy emberi személyt jelentenek. Az embriológia, a születés előtti fejlődés tudománya határozottan meghatározza a kérdésre adott válaszokat, valamint az etikai és politikai megfontolásokat.

Jelentőség

Az a kérdés, hogy mikor születik meg a magzat, létfontosságú a reproduktív viták szempontjából, beleértve a termékenységi technológiákat, a klónozást, az embrionális őssejtkutatást és az abortuszt. Akár azokról, akik azonosítják magukat, mint prolife / abortuszellenes vagy azok, akik pro-choice / pro abortusz jogokat azonosítanak, a legtöbb válasz erre a kérdésre az abortusz vita keretében javasolt.

Történelem

Mind a pro-választási, mind az élettársi történészek tudomásul veszi, hogy a koncepció korai 19. századi felfedezése – a tojás- és spermiumsejtek fúziója – többnemzetiségű, néha ismerős hangot keltett a magzati állapot és az abortusz között. Az úttörő női orvosok, mint Elizabeth Blackwell és Alice Bunker Stockham azzal érveltek, hogy az élet koncepcióban kezdődött, és figyelemre méltóan fejlődött a gyorsulás, vagy a terhes nő első magzati mozgásérzete, az idő, amelyet népszerűen az élet kezdetének tekintenek. Más orvosok, mint például Edward A. Schumann, azt állították, hogy bizonyos esetekben “egy kis kóros magzat [lehet] eltávolítani aggodalom nélkül”.

A jelenlegi tudományos információ

A vizualizációs technológiák, mint az ultrahang és a mágneses rezonancia képalkotás nagymértékben megnövelték a szülés előtti fejlődésre vonatkozó ismereteinket. Mégis, a tudomány még mindig meghatározza a koncepciót, mint az élet kezdetét, legalábbis biológiai értelemben: Az igazságos születés előtti életformát zigótának nevezik. Míg a nő anyahajójának a méhébe vándorol, morulának nevezik, és az öt és tizenkét naptól kezdve a felépülés után egy blastociszt. A blastociszt implantátumok az anya méh tápláló bélésében. A 12. naptól a hatodik napig ezt a lényt embriónak nevezik. Az Amerikai Terhességi Szövetség szerint “minden, ami egy felnőtt emberben jelen van, jelen van a kis embrióban”. A hetedik héttől a szülésig nevezik magzatnak, de a születés előtti fejlődésre vonatkozó tudományos tények és terminológia nem válaszolhat a prenatális lét etikai és politikai helyzetére.

Pro-Choice szempontok

A pro-választók gyakran nem vitatják, hogy a születés előtti életformája biológiailag él. Ugyanakkor, ahogy Dalton Conley megjegyzi, a magzatot “egy építés alatt álló egyénnek” tekinti, és így még nem személy. Nem értenek egyet azzal kapcsolatban, hogy mikor építési folyamatként ez lesz a baba. Ez az átmenet például az agy fejlődése bizonyos mérföldköveinél fordulhat elő, életképességüknél pedig a legkorábbi korban a magzat túlélheti az anya méhében, amely jelenleg körülbelül 20-24 hét, vagy a születéskor. Diana Philip az Abortuszszolgáltatók Országos Koalíciójától megjegyzi: “A választott doktornak azt mondanám, hogy nem az a vállalkozásuk, hogy meghatározza a páciens életének kezdetét, végső soron minden páciens meghatározza az élet értékét és meghatározását … saját elméjében És a szív.

Pro-Life megfontolások

Dr. Donna J. Harrison, a Pro Life szülészorvosok és nőgyógyászok amerikai egyesületének elnöke azzal érvel, hogy ha a születés előtti életet “táplálja és védi, akkor az embrió, a magzat, az újszülött, a kisgyermek, a gyermek, Tinédzser, felnőtt és idős felnőtt: egy folyamatos létezés … Az abortusz vitában az igazi érv az, hogy vajon ez az emberi lény “személy” -e, a “személyiség” minden védelme … ” A prenatális lények a személyiségtől az afrikai-amerikaiak kizárásával. Az egyéb élettársi kapcsolattartók összekapcsolják a születés előtti életformák kizárását a személyiségtől a többi csoport kizárásával, mint például a nők, a latin-amerikaiak, az indiánok, a fogyatékkal élők, az LGBT (leszbikus-meleg-biszexuális-transzszexuális) És a halálra ítélt foglyokat.