Milyen előnyei vannak a kurkuma tejével?

Mint a csirke leves az Egyesült Államokban, a kurkuma tejtermékek olyan indiai gyógyszerek, amelyeket számos betegség kezelésére használnak, beleértve a torlódást és az emésztési zavarokat. A kurkuma a megkülönböztető ízt és színt biztosítja a curry számára. Bár a narancssárga fűszerekkel kapcsolatban bizonyos egészségügyi előnyökkel jár, ez nem gyógyítás, és a tejjel való ivás nem javítja az előnyöket.

Segítsen az emésztési zavarnak

Németországban a kurkuma a Maryland Egyetem Orvostudományi Centruma szerint kezelési módként írható fel az emésztési zavar kezelésére. A kurkuma aktív komponense, az úgynevezett curcumin, serkenti az epehólyag felszabadulását az epével, amit egyesek úgy hisznek, segíthetnek az emésztésben, mondja az UMMC. A kurkuma szintén elősegítheti a gázt és a puffadást, bár az ezen állítások alátámasztására szolgáló adatok egy 1989-ben végzett vizsgálatból származnak.

Csökkenti a gyulladást

A kurkuma a kurkuma tejben is segít csökkenteni a gyulladást. A fűszeres tej fogyasztása csökkentheti a fájdalmat, valamint csökkenti a gyulladással járó számos krónikus betegség kockázatát, mint az Alzheimer-kór, a szívbetegség és a gyulladásos bélbetegség. Az UMMC szerint előnyös lehet az osteoarthritisben szenvedők számára is, bár további kutatásra van szükség a hivatalos ajánlások megfogalmazása előtt.

Jó a csontokért

A fő összetevőként szolgáló tejként a kurkuma a kalcium jó forrása, amely elengedhetetlen a csontok egészségéhez. A nem tejalapú tehenhez készült 1 csészés adag közel 300 milligramm kalciumot tartalmaz. A felnőtteknek napi 1000 milligramm és 1200 milligramm kalcium szükséges. A napi kalcium igényeinek kielégítése csökkentheti az oszteoporózis kialakulásának kockázatát.

Megvédhet egyes rákokkal szemben

Antioxidáns hatású italként a kurkuma is segíthet megakadályozni és segíteni bizonyos típusú rákok kezelésében, mondja UMMC. A Nemzeti Rákkutató Intézet vizsgálja a kurkumint mint nemtoxikus beavatkozási módot a vastagbélrák korai stádiumában lévő embereknek egy 2008-as “kínai orvoslás” című cikkében. A kipróbált csövek és az állatkísérletek azt mutatják, hogy a tej kurkuma a vastagbélrák mellett védelmet nyújt a prosztata, a mell és a bőrrák ellen. Míg a tejhasznú kurkuma ígéretet mutat, mint hasznos táplálékot a rák elleni küzdelemben, több kutatásra van szükség.