Milyen előnyökkel jár a levendula?

Levendula, illatos virág, szintén ehető növény. Használhatja a levendulát, hogy ízeket adjon a sült termékekhez és más receptekhez. Azonban. Az erős íz felhúzható, szóval add hozzá takarékosan. Sok előny van a levendula táplálására, beleértve a vitaminok és ásványi anyagok bevitelét.

Kalóriák és zsír

Beleértve a levendulát az étkezési tervbe, hozzáférést biztosít az alacsony kalóriatartalmú, alacsony zsírtartalmú ételhez, virágos illattal. A 100 g-os levendula adagja 49 kalóriát vezet be az étrendbe, valamint 1 g zsírt. A levendulát általában nem fogyasztják önmagában, így ezeket a kalóriákat az élelmiszerekbe, amelyekhez levendulát adnak. A levendula zsír elhanyagolható az ételtervben – a macronutriens maximális ajánlott bevitele napi 44-78 g, ha követi a 2000 kalóriás étkezést.

A-vitamin

A levendula adagja 287 NE A-vitamint biztosít Önnek, ami csak egy kis része az 5000 NE-nek, amire szüksége van minden nap. Az A-vitamin ebben a virágos ételben kiválóan alkalmas a szem egészségére. Ez a vitamin segít megelőzni a szürkehályogot és az életkorral összefüggő makula degenerációt, valamint az éjszakai vakságot, a száraz szemeket és a szemfertőzéseket. A bőr és a nyálkahártya egészséges.

Kalcium

A levendula 215 mg kalciumot tartalmaz 100 g-os adagonként. A táplálkozás általában 1000 mg ezen ásványi anyagot igényel minden nap, de az időseknél több mint 1200 mg szükséges. A levendula kalcium növeli a csontok erejét, megvédve az osteoporozist. Lehet, hogy enyhíti a premenstruációs szindrómával járó tüneteket, a University of Maryland Medical Center szerint.

Vas

Egyél levendula, hogy növelje a vas bevitelét. Egy adag 2 mg vasat, a 8-11 gramm jelentős részét minden nap fogyasztania kell. A vas segít a hemoglobin és a mioglobin kialakulásában a vérben. Anélkül, hogy elegendő mennyiségű vasat kapna az étrendben, vérszegénységet okozhat, ami olyan fáradtságot okoz, amely fáradtságot és fájdalmat okoz

A levendula táplálékának nincsenek ismert interferenciái a gyógyszerekkel, bár úgy gondolhatod, hogy elkerülheted ezt a virágot a főzés során, ha szorongás vagy fájdalom szenved, és gyógyszert szed, hogy ellenőrizhesse. A University of Maryland Medical Center megjegyzi, hogy a levendula relaxáns tulajdonságai miatt fennáll annak a lehetősége, hogy a levendula fokozhatja a központi idegrendszeri depressziót kezelő gyógyszerek hatását.

szempontok