Milyen előnyökkel jár a neempor?

Neem, a “indiai lila” néven ismert leveles fát általában a hagyományos indiai orvoslásban használják. Több mint 140 aktív vegyületet izoláltak ebből a trópusi növényből. A levelek, a virágok, a gyümölcsök, a magok, az íny, az olaj és a kérgének mind egészségre számíthatnak. A port a neem levelek szárításával és őrlésével, vagy levelek, virágok, magvak, gyümölcsök és kéreg keverékével állítják elő. A Drugs.com megjegyzi, hogy a neem leveleit féregfertőzések, leprolás és fekélyek, valamint szívbetegségek kezelésére használják. A Neem por laza formában vagy kapszulák és tabletták formájában kapható.

Immun-egészségügy

A Drugs.com megjegyzi, hogy a neem-et rovarirtó, rovarriasztó és gombaölő szerként használják. A hagyományos orvoslásban a neem belső por formájában kapható kapszulák és tabletták, vagy olajként, hogy segítsen kezelni a maláriát, férgeket és fekélyeket. A “Current Medicinal Chemistry” című kiadványban közölt jelentés szerint ez a növény antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetik a szervezetet a betegség okozó kórokozók és fertőzések leküzdésében. Ezenkívül a neem immuno-moduláló, antiallergén, antioxidáns és gyulladásgátló hatásai segíthetnek az immunrendszer egyensúlyában.

Kezelje a fekélyeket

A “Life Sciences” folyóiratban megjelent kutatás 2004-ben arra a következtetésre jutott, hogy a neem kéreg kivonat segít a gyomorfekély kezelésében. A kutatók 30 mg napi dózist adtak naponta kétszer emésztési fekélyben 10 napig. A neem kivonattal történő kezelést követően a betegek 77% -os gyomorsavcsökkenést mutattak, segítve a gyógyulást és megelőzni a fekélyeket az emésztőrendszerben.

A cukorbetegségre gyakorolt ​​hatás

A neem magvak külső héjában vagy csillájában található vegyületek segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében, és megvédik a szívüket a cukorbetegséggel kapcsolatos szövődményekhez. A “Journal of Ethnopharmacology” című, 2008-ban publikált állatkísérletes tanulmány szerint a neem kivonat segített diabéteszes patkányoknak az inzulint adni. Ezenkívül a neem megakadályozta az állatok szívkárosodását. További klinikai kutatásra van azonban szükség annak megállapításához, hogy a neem kivonatnak ugyanolyan előnye lesz-e az embereknek.

Megakadályozza a fogszuvasodást

A neemporban található antibiotikumokban, gyulladásgátlókban és egyéb betegségekben szenvedő gyógyszerek nagy része fogászati ​​rendellenességeket is képes kezelni, és a fogakat és az ínyt egészséges módon tartani. A Neem por természetes fogkrémként használható a fogak tisztítására. A Journal of Ayurveda Integrative Medicine című folyóiratban megjelent kutatás azt mutatta, hogy még a neem fák rágása is segíthet a fogászati ​​plakk csökkentésében és a baktériumok szájban történő szabályozásában.

Ellenjavallatok és megfontolások

A Drugs.com figyelmeztet, hogy a neem magvak nagy adagokban toxikusak, és a neem olajról beszámoltak arról, hogy csecsemők mérgezést okoztak. Győződjön meg róla, hogy a neem poradagolása jó hírű szállítótól származik, és csak az utasítás szerint használja. Ha a neem por mint bőrszalagot vagy a fogak tisztítását használja, tesztelje az allergiás reakciót, ha kis mennyiséget dörzsöl a könyök belsejébe. Korlátozott klinikai vizsgálatok támogatják a neem por egészségügyi előnyeit, vagy meghatározzák a pontos dózist és az alkalmazás módját. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt bármiféle neem-terméket használna fertőzés vagy egyéb betegség kezelésére.