Milyen kiegészítők növelik a méh falat, hogy fenntartsák a megfelelő terhességet?

Számos alternatív orvos és szülésznő használ gyógynövényeket és egyéb kiegészítőket, hogy “tónusolja” a méh falát, amely nagyrészt izom. A legtöbb gyógynövényt csak a késői terhességben használják, mert a tonizáló gyógynövények összehúzódásokat okozhatnak, amelyek abortuszot vagy koraszülést okozhatnak. A gyógynövényeket kizárólag az orvos utasításai szerint és csak az előírt időpontban és mennyiségben vegye figyelembe, mivel a gyógynövény használatával vetélés vagy egyéb szövődmények fordulhatnak elő.

A vörös málna levél az egyik leggyakrabban ajánlott méh tonics, de a felajánlások osztva, amikor kell használni. Néhány orvos ezt a gyógynövényt csak a harmadik trimeszterben használja, mert a korai összehúzódások kockázata áll fenn. Mások, mint például a gyógynövényes Susun Weed, azt állítják, hogy ez a növény nem káros a korai terhességben, hanem megerősíti a méht, és megakadályozza a vetélést. A vetélések túlnyomó többsége azonban a kromoszómális rendellenességek miatt következik be, amelyek a gyógynövények nem változnak. Egyéb gyógynövények közé tartozik a squaw szőlő, a kék cohosh és a fekete cohosh. Ne vegye ezeket a gyógynövényeket a terhesség utolsó heteiig, Weed figyelmeztet.

Sok szülésznő gyógynövényt használ, hogy csökkentsék a munkaidő hosszát és csökkentsék a császármetszés kockázatát. A New South Wales Holistic Nurses Association kutatói által végzett kettős-vak, placebo-kontrollos vizsgálatban megállapítást nyert, hogy a terhesség 32. hetes kezdetén elfogyasztott vörös málna levéltabletta kevés hatással volt a munkaidő hosszára. A 2001. április-áprilisi számában megjelent tanulmány a “Szülészeti és Női Egészségügyi Nyilvántartás” című tanulmányában megállapította, hogy a gyógynövénynek nincs hatása a munka első szakaszára. A munka második szakaszát vagy nyomasztó szakaszát átlagosan 9,59 percre csökkentették. A gyógynövényt alkalmazó csoportnak 19,3 százalékos csipesz használata volt a szállításhoz, míg a placebocsoportnak az esetek 30,4% -ában kellett csipesszel ellátnia.

A tonizáló gyógynövények terhesség korai szakaszában való alkalmazása a súlyos összehúzódásokat okozhatja eléggé ahhoz, hogy vetélést okozzon. A munka során a tonizáló gyógynövények növelnék a méhösszehúzódás erejét a méhpusztulás pontjára, különösen akkor, ha korábban már méh műtétet végeztek, és méhes hegesedést szedtek a fibroid eltávolításából vagy egy cörekés adagolásból. Ne vegyen gyógynövényeket a méh hangosítására az orvos jóváhagyása nélkül. A kanadai Journal of Clinical Pharmacology 2008-as téli kiadványában közzétett, a kék kohóról szóló irodalmi áttekintés, amelyet az Egyesült Államokban a munkaerő indukálásáért felelős 64 százaléka használ, a terhesség biztonságosságát vizsgálta. A kérdések a potenciális terhességvesztés, valamint a lehetséges születési rendellenességek, az újszülöttben kialakuló hypoxia és a perinatális stroke. A kék cohosh-ot nem szabad terhesség alatt használni addig, amíg a biztonságáról szóló tanulmányokat nem végeztek, jegyezd meg a Toronto-i Egyetem kutatóit.

A túlterhelés ellenére a gyógynövények biztonságossága és hatékonysága terhesség alatt még mindig nem bizonyított, figyelmeztet az Edetard Ernst professzor, a Complementary Medicine klinikán. A kiegészítők elkerülése a legbiztonságosabb a terhesség alatt.

Tonizáló gyógynövények

Tanulmányok

kockázatok

Ellenjavallat