Mit tudsz a kardio a sarokcsavarral?

Az 10-ből minden ember az üldözést az amerikai ortopédiai orvosok szerint. Azok közül, akiknek a sarokvilága meggyűrődik, csak 5 százalékos tapasztalata van a sarok fájdalmának. Ha fájdalmat tapasztalsz a sarokcsípőkkel, válaszd a nem-hatásos aerob tevékenységeket, amelyek lehetővé teszik, hogy elkerüld a felesleges stresszt a lábadon.

A Heel Spurs azonosítása

A heelgyűrűk akkor fejlődnek ki, amikor a sarok és a lábfej összekötő szövetét megnyújtják, és a sarokcsontot borító bélést többször hangsúlyozzák a Kaliforniai Podiatric Medical Association szerint. Az over-worn vagy rosszul illeszkedő cipők viselése a sarok támadását okozhatja, valamint a nagy hatású edzés és az elhízás. Bár a sarokvándorok fájdalmat okozhatnak, más állapotból is származhat. A csípőcsúcsok gyakoriak azoknál az emberekben, akiknek van gyulladásos fasciitisük, ami fájdalmas és befolyásolja a saroktól a lábujjakig terjedő membránt.

Lépjen kapcsolatba egy pedikűrrel

Ha a sarokcsúcsok vannak, konzultáljon a pajzsmirigával, hogy meghatározza a legjobb módját arra, hogy a gyakorlatba beépüljön a rutinodba. Azt is meg kell győződnie arról, hogy a sarokgyűrűk ténylegesen a fájdalom okai. A csípő fájdalom egy másik állapot, például az ízületi gyulladás, a burzitisz, a csontdaganat, az Achilles-íngyulladás vagy a plantar fasciitis gyulladása lehet.

Nem ütközéses gyakorlat

Minden olyan gyakorlat, amely nem hangsúlyozza a lábadat, rendszerint a legbiztonságosabb út, ha a sarok támad. A nem szívritmuszavaros edzésprogramok közé tartozik az evezés, a kerékpározás és az úszás, magyarázza az American Council on Exercise. Kevésbé erőfeszítés az evezőgépen, kényelmes úszás vagy kerékpározás sík terepen vagy álló gépen 5 és 9 mph között mérsékelten aerob tevékenységnek minősül. Az erőteljes intenzitás eléréséhez növelje a kerékpározási sebességet több mint 10 km / órás sebességgel, úszni kerekeket, vagy növelje az evezős edzés intenzitását, a Centers for Disease Control és Prevention szerint.

Megelőzés és megoldások

A sarok és a sarok fájdalmát a nem megfelelően felszerelt cipők viselése, a súlygyarapodás, a hirtelen fellépő aktivitás növelése, a mezítláb hosszabb ideig történő megélése, a lábakra fordított idő növelése vagy az új gyakorlási rendszer hatása okozza. A sérülések elkerülése és az aktuális súlycsökkentés érdekében viseljen olyan cipőt, amely megfelel az Ön tevékenységének, viseljen olyan cipőt, amely jó ívtámasszal rendelkezik, még akkor is, ha otthon vagy, ne kerüljön hosszabb időre egy helyen és jégkedj a sarok után.

Óvintézkedések és fájdalom

Az aktív életmód fenntartásának módja segít a súlyának kezelésében, valamint az izomtónus megőrzésében és építésében. Azonban a sarok fájdalmakkal való gyakorlása nem jó ötlet, figyelmeztet a California Podiatric Medical Association. Ha egy tevékenység fájdalmat okoz, állítsa le a tevékenységet és keresse fel orvosának tanácsát.