Szigorítás és nyomás a gyomorban hátfájással

Sok betegség gyomorhurutot és nyomást okozhat hátfájással, a székrekedéstől a munkaig. Ha ezeket a tüneteket tapasztalja és hím vagy, akkor legalább ki kell vonni a munkát. Bármely szexuálisan aktív szülőképes nő esetében a munkaerő mindig lehetőség, különösen akkor, ha némileg túlsúlyos és szabálytalan időszakonok vannak, még akkor is, ha nem gondolja, hogy terhes. A bél, a húgyhólyag és az epehólyag problémái, valamint a menstruációs görcsök szintén hasonló tüneteket okozhatnak, valamint kevesebb életvesztést okozhatnak. A kezelés az októl függ.

Bowel kérdések

Abdominális görcsök, puffadás és diszkomfort jelentkezhet hátfájással összefüggésben, ha székrekedés vagy hasmenés következik be. Gyakran előfordul, hogy a görcsök és a hátfájás közvetlenül a hasmenés epizódja előtt jelentkeznek, ezért készítse elő. Az ételmérgezés, a gyomorvírusok, az irritábilis bél szindróma és a túl nagy étvágytalanság szédülést okozhat a gyomorban, valamint a nyomás és a hátfájás. Súlyos problémák, mint például a bél perforálása, a bél elzáródása és a fertőzés, mint például a csecsemőgyulladás is okozhat hasi őrzés, a szűkület a has, hogy megakadályozzák a mozgását a fájdalmas területek és a hátfájás. Lásd orvosa, ha súlyos vagy tartós hasi fájdalma van, hogy a jó bélmozgás nem gyógyul meg.

Hólyag- vagy veseproblémák

A húgyhólyag-fertőzések görcsöket és hátfájást okozhatnak a hasi kellemetlenséggel együtt. Fájdalom vizelés közben, vér a vizeletben, állandó nyomásérzékenység vagy görcsök gyakran a húgyhólyag fertőzést kísérik. A vesék kövek is okozhatnak hasi fájdalmat és hátfájást, a vesekövek fájdalma gyakran súlyos.

Reproduktív rendellenességek

A nőknél a hasi nyomás és nyomás a hátfájással együtt jelezheti havi menstruációs időszakuk megjelenését. Ha korai terhességben szenved, ezek a tünetek jelezhetik a fenyegetett vetélést vagy a méhen kívüli terhességet is – olyan terhességet, amely implantálja a petevezetékben vagy másutt a méhen kívül. És bár gyakran teszi a hírt, mint egy furcsaság, a nők terhességet hordoznak anélkül, hogy felismernék, hogy terhesek. Kevesebb mint egy 2500 terhes nő nem tudja, hogy terhes, a 2009. júliusi “MacIeans” online számának megfelelően. Ha szigorodó és hátfájás tapasztalható, amely rendszeres időközönként jön és megy, különösen, ha folyadékkal vagy véres műsorral jár, menj a sürgősségi helyiségbe – és ne lepődj meg, ha elküldené Önt a munkaerőre és a kézbesítésre.

Epehólyag problémák

Az epehólyag-problémák kétszer gyakrabban jelentkeznek a nőknél, mint a férfiaknál, az Országos Cukorbeteg- és Emésztési és Vesebetegek Intézete szerint. A gallesztek a leggyakrabban a 60 évesnél idősebb nőknél jelentkeznek, akik túlsúlyosak, de bármely korban és mindkét nemben előfordulhatnak. Az epehólyag okozta hasi fájdalmat okozhat, amely a hátadra sugárzik. Epehólyag támadások jöhetnek és mennek, lehet, hogy szüksége van az epehólyag eltávolítani, hogy hagyja abba a támadások. Ha lázadást észlel vagy észreveszi, hogy a szeme fehér, sárga, azonnal forduljon orvoshoz.