Tippek a fehérborral készült tészta készítéséhez

Számos finom tészta étel egy fehérborral készült mártást igényel. A sikeres étkezéshez többet kell tennie, mint a főzéshez használt borokat a főtt spagettek felett. Add hozzá fehérborokat a sütési folyamat során, hogy egyensúlyba hozzuk más összetevökkel, és hozzon létre a legjobb íz a végtermékben.

A bor típusa

Neveik ellenére a főzőborok nem megfelelőek a főzéshez – beleértve a mártásokat a tésztafélékhez. A főzőborokat általában egy olcsó alapborból készítik, hozzáadott sóval és élelmiszer-színezéssel. Mindig válasszon egy italos bort a főzéshez. Amikor tészta tálat készít a bor használatával, általában hagyja csökkenteni – intenzívebbé téve az ízeket. Ha rosszul ízlelő bort használ, akkor egy rosszul ízletes ételre lesz szüksége. A “Cooking Light” magazin azt mondja, hogy a minőségi amerikai sauvignon blanc a legjobb választás szinte minden receptre, amely fehérborra hív. Ha receptet készít egy adott régióból, választhat a régióból származó fehérborra a tészta ételére.

Deglazing

A tészta ételekhez, beleértve a fehérborokat, hozzon létre a mártást egy külön serpenyőben. Süssünk minden aromát – például hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert – először vajban vagy olajban. Miután pirított, használd a fehér bort, hogy az alaphoz képződött pirított csíkok összezsugorodjanak, hogy ízesüljön az edénybe. A receptek ritkán hívják fel Önt arra, hogy adjunk hozzá bort később a főzési folyamat során, mert a tészta ízét túlságosan ízelítheti, mint az alkohol.

Csökkentés

Miután hozzáadta a bort, engedje meg, hogy körülbelül félig vagy annál is kevesebb legyen, mint a receptje. A bor készítése segít csökkenteni az alkohol mennyiségét a végtermékben. Az ízét is felszívja, és megakadályozza, hogy a szósz túl vékony legyen. A fehérbor csak egy íz a tészta ételben. Nem akarod, hogy elárasszon más összetevőket. Ha ez csökkent, adja hozzá a többi folyékony összetevőt, például húslevet vagy tejszínt.

Fehérjék és zöldségek

Ha a tál tartalmaz egy hosszú főzéssel rendelkező zöldséget vagy fehérjet, például pörkölt piros paprikát vagy csirkét, előzetesen megcsinálja azokat. Ne főzzük ezeket a tételeket a borban, mivel felszívja az ízt, és savanyú, alkoholtartalmú íze van. A zöldborok főzése a szőlőből kiszáríthatja őket, így egy rosszul texturált végsõ edényt készítenek. Adjuk hozzá őket a végső lépésben, ahogy a szósz lángol, így az ízek keveredhetnek. Ha gyorsan elkészíti a fehérjet vagy a zöldséget, mint például a kagylóhéj, a kagyló vagy a fagyasztott borsó, akkor nem kell előzetesen kipróbálni őket. Add hozzá a főtt tésztát az utolsó, nem akarja, hogy üljön a szószban túl sokáig, mert lehet pocsék.