Tofu és fogyás

A vegetáriánus étrendet követők általában kevesebbet mérnek, mint a húsevők, a “Nutrition Reviews” című cikk szerint 2006 áprilisában. Bár a vegetáriánusok gyakran fogyasztanak szója termékeket, például a tofu, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tofu evés javulni fog A súlycsökkenés eredményei. Kevesebb a kalóriáknál, mint néhány állati eredetű fehérjeforrás, azonban a tofu alapú étkezések közül néhányat húsos alapú ételeink kereskedelmében segíthet csökkenteni napi kalóriabevitelt.

A tofu-ban lévő 3,5 dkg-adag csak 70 kalóriát tartalmaz. Ugyanolyan mennyiségű selymes tofu 55 kalóriát tartalmaz, és egy 3,5-as izzadású tofu finomsága 61 kalóriát tartalmaz. Mindezek a tofu-fajták kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint az étkezési szokások által fogyasztott, tipikus állati eredetű fehérjefajták. Például 3 uncia vízfürdős tonhalkonádé 73 kalóriát tartalmaz, és ugyanannyi grillezett csontozatlan, bőr nélküli csirkemell 128 kalóriával rendelkezik. A roston sült marhahús 3 gramm adagja a zsíros trimmelt 168 kalóriával, vagyis több mint kétszer annyi kalóriát tartalmaz a tofuban.

A fehérjében gazdag élelmiszerek, például a tofu helyett egy szénhidrát vagy zsír magasabb szintje helyett az étkezés során hosszabb ideig érzed magad, és megkönnyítheted a csökkentett kalóriatartalmú diétát. Az “Obesity” című, 2011 áprilisában publikált tanulmány szerint azok az emberek, akik kalóriájuk 25% -át kapták a fehérjéből, jobban érezték magukat, és kevésbé voltak hajlamosak az étellel kapcsolatos gondolkodásra, mint azok, akik a kalóriájuk tipikusabb 14% -át fehérjéből kapták.

A bizonyítékok összekeveredtek azzal, hogy a szójafehérje nagyobb hatást gyakorol-e a fogyásra, mint más típusú fehérjék. Egy 2007-es “Táplálkozás” című tanulmány megállapította, hogy azok a személyek, akik az összes fehérjéiket a szójadagokból kapták, elvesztették a testzsírt és csökkentették koleszterinszintjüket, mint azok, akik hagyományosabb étrendet követtek el, Alapú forrásokból. Egy másik tanulmány, amely 2007 áprilisában jelent meg a “Journal of the American Dietetic Association” -nél, megállapította, hogy egy csökkentett kalóriatartalmú táplálék, amely legalább 15 gramm szójafehérjét fogyasztott 1000 kalóriára, nem eredményezett több súlycsökkenést, mint egy tipikus -calória étrend.

A Tofu egy kicsit megfélemlítő lehet azok számára, akik nem szoktak főzni vele. Próbálja keverni selyem tofu finomságok vagy krémes levesek, hozzátéve kockák extra szilárd tofu a krumpli vagy marinázás, grillezés vagy sauteing tofu, hogy hozzá saláták vagy főételek. Nagyobb ízt kapsz, ha a tofuból vizet préselsz, mielőtt marinálnád, és ha olyan marinátokat használsz, amelyek nem tartalmaznak olajat.

Használja a Tofu-t a kalória megtakarításához

Növelje a szavatosságot a fehérjével

Soy Vs. Egyéb fehérjeforrások

A tofu beillesztése a diétába