Vitaminok és ásványi anyagok a mészben

Legközelebb, ha pizzazzot szeretne hozzáadni egy edényhez, töltsön el egy mészet. A limes különféle fajokban áll rendelkezésre, zöld színű és sárga színben. Egy tipikus mész kb. 2 hüvelyk átmérőjű. A limes gyümölcslé nagyon kevés kalóriát tartalmaz, de sok ázsiai és latin-amerikai ételhez édeskés ízelítőt ad. A limes hozzáadása a táplálékhoz növeli a vitamin és az ásványi anyag bevitelét.

A limes az étrendi segédanyag 32% -át, vagyis az antioxidáns C-vitamint, vagyis az RDA-t, amely segítséget nyújt az immunitás előmozdításához a betegség okozta szabad gyökök elleni küzdelemben. A C-vitamin a lágyszövetek, különösen a véredények, a bőr és a porcok fejlesztéséhez és javításához is elengedhetetlen.

Egy lime az A, E és K vitaminok RDA-jának 1% -át teszi ki. Az A-vitamin fontos a látás egészsége szempontjából, az E-vitamin egy antioxidáns, amely segít a betegség okozó szabad gyökök elleni küzdelemben, és a K-vitamin segít a véralvadásban és a csontok egészségében .

A B-vitaminok segítenek a tápanyagok metabolizálásában az élelmiszerekben. A limes a nyolc B-vitamin közül hét forrás. Egy mész 1% RDA-t tartalmaz a tiamin, a riboflavin, a niacin, a B6-vitamin, a folsav és a pantoténsav esetében.

A Macrominerals azok, amelyeket a szervezet nagy mennyiségben igényel a folyadék egyensúlyának, a csontok egészségének, az izom- és idegműködésnek és a bőr egészségi állapotának támogatására. A mész a kalciumtartalmú RDA 2% -át, a foszfor és a magnézium 1% -át adja, amelyek mindegyike fontos az erős csontokhoz és fogakhoz. A mész a káliumra vonatkozó RDA 2% -át is biztosítja, ami segít az ásványi egyensúly fenntartásában.

A szervezetnek nyomnyi ásványi anyagokra van szüksége kis mennyiségben, hogy támogassa az egészséget. A mész biztosítja a vas 2% -át az RDA-nak és 2% -át a réznek. A vas segít a vörösvérsejtek működésében, az energia és az immunitás erős. A réz segít a vörösvérsejt funkcióknak, és hozzájárul a vérerekhez és az idegek egészségéhez, az immunitáshoz és a csontok erejéhez.

C vitamin

A, E és K vitaminok

B Vitaminok

makroelemek

Trace ásványok