Vitaminok pms és hangulati ingadozások

A hónap új időpontja, és a hangulataid mindenütt túl vannak. Egy perc alatt jól vagy, és a következő percben kék vagy dühös vagy. Annak érdekében, hogy rosszabbá váljon a helyzet, fáradtnak, fáradtnak és fájdalmasnak érezheti magát. Az egészséges táplálkozás az egyik módja annak, hogy megkönnyítse a premenstruációs szindróma tüneteit, különösen azért, mert segít megszabadulni a vitaminoktól, amelyek fontosak a hangulat szabályozásában és más havi tünetek leküzdésében. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy elegendő mennyiségű vitamint kap-e az étrendből, vagy hogy napi kiegészítésre van szüksége.

B-6-vitamin

A B-6 vitamin a nyolc B-vitamin közül az egyik, amely segít az energiának az energiává alakításában és a vörösvértestekben. A B-6 segíthet csökkenteni a PMS tüneteit, beleértve a moodiness-ot is, mondja Marilynn Glenville táplálkozási szakértő, mert fontos szerepet játszik a hangulatszabályozó neurotranszmitterek szintézisében. Az egyik tanulmány, amely 2010 decemberében jelent meg az iráni Journal of Nursing and Midwifery Research kutatásában, azt mutatta, hogy a placebóval és a magnézium kiegészítéssel összehasonlítva a magnézium és a B-6 kiegészítése a leghatékonyabb volt a PMS tünetek csökkentésének 150 nő A szindróma által érintettek.

D-vitamin

A D-vitamin a PMS szenvedőknek ajánlott a Maryland Medical Center honlapján. A kalciummal együttesen csökkentheti a PMS tüneteit és védi a csontok egészségét. Pamela K. Murphy, a szülésznői szakképzett nővér és Dr. Carol L. Wagner, a 2008-as cikk a “Szülészeti és Női Egészségügyi Nyilvántartás” című cikkében azt is jelentette, hogy a napsugaras vitamin döntő szerepet játszhat bizonyos női hangulati instabilitás megelőzésében Tapasztalat a PMS alatt. Murphy és Wagner szerint számos tanulmány kapcsolatot mutat az alacsony D-vitamin szint és a négy különböző hangulati rendellenesség, köztük a PMS között.

E-vitamin

Számos szakértő, beleértve Dr. Phil McGrawt, azt ajánlja, hogy a nők a PMS védekezés részeként vegyék igénybe az E-vitamint. Glenville szerint az E-vitamin segít enyhíteni a szindrómához társuló mell-tüneteket, például fájdalmat és duzzanatot, ami azért van értelme, mert az E-vitamin ismert gyulladáscsökkentő hatása miatt. A MedlinePlus weboldal arról számol be, hogy az E-vitamin hatékony lehet a szorongás és depresszió enyhítésében néhány PMS-ben szenvedő nőnél. Bár egyetlen tanulmány sem vizsgálta az E-vitamin szerepét a PMS-ben, a 2011 januárjában közzétett “Reproduktív Egészség” című tanulmány megállapította, hogy egy különféle esszenciális zsírsavakat és E-vitamint kombináló hatóanyag 120 nőkben javította a PMS tüneteit egy hat hónapos próba során .

Szerezzen mindent, amire szüksége van

A legtöbb esetben az egészséges táplálékból megkaphatja a szükséges tápanyagokat. Kap egy csomó B-6-os keményítő zöldségek, mint a burgonya, valamint a gyümölcs és a hal. A B-6-ot a megtermelt gabonából, marhahúsból és baromfiból is kaphatja. Tegye fel a D-vitamint zsíros halak, például a tonhal és a lazac, valamint a tojás és a sajt fogyasztásával. Jó források a tej, a narancslé, a joghurt és a D-vitaminnal dúsított margarin is. Az E-vitamin legjobb forrása a búzacsíraolaj, napraforgómag, mandula, napraforgó és pórsáfrányolaj, mogyoró és mogyoró.